Streljali s serijsko zračno puško v Serdici

Ekipno in posamezno zmagali strelci SD Domajinci

Filip Matko Ficko, sobota, 29. december 2018 ob 09:08
Najboljši na strelskem tekmovanju v Serdici

Najboljši na strelskem tekmovanju v Serdici

V Serdici, v Občini Rogašovci na Goričkem, je 26. decembra potekalo 7. odprto tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško, ki ga je organiziralo tamkajšnje Strelsko društvo 416 Serdica. Sodelovalo je skupno 37 tekmovalcev v petih kategorijah iz petih ekip: Strelsko društvo Trnovska vas, Športno strelsko društvo Murska Sobota, Strelsko društvo Graničar Cankova, Strelsko društvo Domajinci in domačo Strelsko društvo 416 Serdica.

Na odprtem tekmovanju je slavil Goran Gyoha (SD Domajinci) s 187 nastreljanimi krogi. Isti rezultat (manj desetic !) je nastreljal njegov društveni sotekmovalec Martin Marič, a dva kroga manj je nastreljal Igor Makari iz ŠSD Murska Sobota. Skupno je tekmovalo 22 strelcev. Ekipno je slavila ekipa SD Domajinci s 551 krogi pred ŠSD Murska Sobota (536 krogov) in SD Trnovska vas (516 krogov). Četrta je bila domača ekipa SD 416 Serdica (513 krogov), a peta SD Graničar Cankova (506 krogov).

V posebni konkurenci občanov Občine Rogašovci (8. občinsko tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško) je sodelovalo deset strelcev. Zmagal je Samo Roškar iz Serdice (178 krogov) pred Slavkom Bučekom iz Serdice (174 krogov) ter Alešem Smodišem iz Serdice (168 krogov). Med upokojenci Občine Rogašovci je bila razvrstitev naslednja: 1. Franc Šarkanj iz Serdice (131 krogov), 2. Anton Gral iz Ocinja (126 krogov), 3. Herman Koller iz Serdice (97 krogov) in 4. Drago Makovec iz Sotine (72 krogov). V konkurenci invalidov nad 80 let (sede) je sodeloval le Karel Šinko iz Rogašovcev, ki je nastreljal 145 krogov.

Foto: Igor MakariKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport