Še tretji dobri mož meseca decembra

Nagovor stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja pred kosilom

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 31. december 2018 ob 15:48
Harmonikar Stanko in dedek Mraz v DOSOR-ju

Harmonikar Stanko in dedek Mraz v DOSOR-ju

Zadnji dan letošnjega leta je svoje obiske opravljal še tretji dobri mož decembra - dedek Mraz. Opoldne je pred slavnostnim kosilom nagovoril stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci:

»Kot tretji dobri mož meseca decembra se moram zahvaliti za vabilo k današnjemu obisku natakarici Andreji. Ob letošnji deseti obletnici Vašega doma ste še vedno zelo glasni. Vsem iskrena hvala, da ste me priklicali. K temu sta vas najbrž napeljala harmonikar Stanko in ambasadorka prostovoljstva Marija. In ker sem že omenil prostovoljstvo, naj s tem nadaljujem. O tem mi je pred odhodom iz Kekčeve dežele pod Triglavom zabičala babica Zima, da Vam naj obvezno preberem: DOSOR je prava srčna zgradba in upam, da v njej lepo skrbijo za vas. Pri vas ni nikoli dolgočasno in težko je našteti vse dejavnosti, da bi se kaj ne pozabilo. Vaš dom starejših se lahko pohvali z zelo razvejanim prostovoljstvom v okviru projekta, ki so ga poimenovali PrePROSTOdobroVOLJEC. Poleg individualnih oziroma odraslih prostovoljcev je navezanost z raznoraznimi aktivnostmi še z malčki iz vrtca, osnovnošolci, srednješolci in študenti ter z nekaterimi podjetji in domačo Občino Radenci. Slednje so poimenovali korporativno prostovoljstvo. Letos je tega nenadomestljivega prostovoljstva že deset let. Vsak dan je prisotnih najmanj šest prostovoljcev in prostovoljcev, ki prihajajo, je skupaj kar 44. Ti so v desetih mesecih letos opravili kar 2.665 prostovoljnih ur. Brez nekaterih aktivnosti skoraj več ne bi šlo. Vsak delavnik po zajtrku pričnete s telovadbo v telovadnici, izjeme so sobote, nedelje in prazniki. Kot, da tiste dneve ni treba telovaditi. Morda bi pa kdo od stanovalcev prevzel vodenje telovadbe tiste dni, ko fizioterapevtk ni v službi ? Marsikdo po telovadbi krene še na rekreativni pohod, kar sploh ni narobe, še več bi lahko bilo teh pohodnikov med vami. Gibanje telesu in duhu zelo koristi ! Za gibanje duha so tudi knjige in odlično knjižnico imate v četrtem nadstropju. Tam se ob sredah popoldne zbirajo članice in člani literarnega krožka, ki pripravijo tudi kakšno kulturno prireditev preko leta. Ob torkih in četrtkih popoldne se igra karte v kavarnici Traminček, ob petkih popoldne pa šah v klubski sobi. Vsak drugi mesec praznujete rojstne dneve, vsak tretji četrtek v mesecu pa imate seniorski večer. Čez poletje se vrti DOSOR-jeva vetrnica in z njo številne prireditve, z jesenjo pa večere popestrijo pogovori ob čaju. Vmes so še dogodki za rast srca ter zabavne karaoke. Ribičija je terapija se organizira dvakrat letno, pomladi in jeseni, k vam prihajajo tudi ljubitelji živali s svojimi ljubljenci. Naj ne pozabim na proslave, praznovanje dneva žena, materinskega dneva, tombolo, pa tradicionalno keksijado. Zelo znan je zborček Večerna zarja ter mesečna zamenjava razstav v avli doma. Delujejo nekatere prijateljske skupine, nekateri stanovalci pa se vključujejo tudi redno v storitvene dejavnosti v domu. Pohvalno, res pohvalno. Naj bo tako tudi v prihodnje !!!

In sedaj še voščilo: Naj novo leto prinese veliko osebne sreče, zdravje naj prevladuje, naj sožitja med prijatelji bo v izobilju, kakor tudi toplih stiskov rok in prijaznih nasmehov za poln koš !«



Več v Družabno