Razstavo medenih hišk si je ogledalo okoli tisoč obiskovalcev

Na razstavi so lahko videli 40 medenih hišk, ki jih je dva meseca ob večerih izdelovala Dragica Tigeli, hiške pa so v stilu panonske hiše

Prlekija-on.net, petek, 4. januar 2019 ob 18:03
Razstava medenih hišk v Čebelarskem muzeju Tigeli

Razstava medenih hišk v Čebelarskem muzeju Tigeli

Božična Prlekija je tudi letos uspešno povezala Razstavo jaslic v Veržeju, pod okriljem Zavoda Marianum Veržej, Božično vas Banovci, ki jo skupaj pripravljajo društva in vaščani Banovec, Terme Banovci in Občina Veržej ter Božično noč na Razkrižju Turistično narodopisnega društva Razkrižje. Letos se je v projekt pridružila še Razstava medenih hišk v Čebelarskem muzeju Tigeli.

Božična Prlekija:
Razstava jaslic
Božična vas
Božična noč
Razstava medenih hišk

V teh prazničnih dneh si je od 10. decembra do danes, hiške pri Čebelarstvu Tigeli na Krapju ogedalo okoli tisoč obiskovalcev iz okoliških vasi, tudi turistov, med njimi največ nemških, ki so bivali v okoliških termah. Obiskovalci so si v soju božičnih lučk tako polepšali božično pravljico tudi z medenimi dobrotami.

Na razstavi so lahko videli 40 medenih hišk, ki jih je dva meseca ob večerih izdelovala Dragica Tigeli, hiške pa so v stilu panonske hiše. Dragica je izdelala tudi čebelarski muzej, ki stoji na Krapju in ki predstavlja izjemno in bogato kulturno dediščino, saj je edini takšen postavljen v naravi. Na razstavi so tudi najrazličnejše figurice in svečke iz voska.

Razstavo si lahko ogledate še to soboto (od 12. do 17. ure) in v nedeljo po dogovoru.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Zanimivosti