Nitke prijateljstva

Medgeneracijsko sodelovanje šolarjev in stanovalcev DOSOR-ja

Filip Matko, petek, 8. oktober 2010 ob 17:38
Nitke prijateljstva

Nitke prijateljstva

Šolarke in šolarji Osnovne šole Radenci so v šolskem letu 2008 / 2009, ob požrtvovalnem sodelovanju mentoric in mentorjev, zelo dobro izpeljali prostovoljni projekt pod naslovom »Nitke prijateljstva«: srečevanja s stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Ob tem ni šlo le za enkratno druženje na mesec, pač pa za srečevanja ob raznoraznih priložnostih, kot tudi za skupne ustvarjalne delavnice.

Oktobra lani se je v šolskem letu 2009 / 2010 projekt »Nitke prijateljstva« z novim poletom spet nadaljeval. Po devetih izredno uspešnih srečanjih se je zaključna prireditev odvila 18. junija z izredno bogatim kulturnim programom v restavracijskih prostorih DOSOR-ja, ko so nastopili učenke in učenci OŠ Radenci z različnimi točkami. Ob tej priložnosti so šolarji napovedali svoj prihod zopet jeseni, z novim šolskim letom 2010 / 2011, a predstavniki DOSOR-ja so se s posebnim priznanjem zahvalili mentorici projekta »Nitke prijateljstva«, učiteljici Sandri Prelog.

Le-ta je s svojimi sodelavkami – učiteljicami ter šolarkami in šolarji na prvi obisk v šolskem letu 2010/2011 prišla 8. oktobra in dopoldne, po 10. uri je bil opravljen bogat kulturni program. Pozdravila jih je Petra Gašpar iz DOSOR-ja nato pa so nastopili učenke in učenci dveh oddelkov prvošolcev, dveh oddelkov drugošolcev, enega oddelka tretješolcev, zaplesal je »profesionalni« plesni par šolarjev, a prireditev sta povezovala četrtošolca Zala in Gregor. Ob zaključku prireditve je spregovorila in vse pozdravila še ravnateljica OŠ Radenci Nataša Zmazek.


Več v Družabno