Mariborčanke pričakovano slavile v Ljutomeru

V Ljutomeru sta se srečali ena najboljših ekip zadnjih let v Sloveniji, ki je na to gostovanje prišla v popolni sestavi ter debitant v prvi A ligi

Prlekija-on.net, nedelja, 13. januar 2019 ob 08:33
ŽOK Ljutomer - Nova KBM Branik

ŽOK Ljutomer - Nova KBM Branik

V 11. krogu 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Nova KBM Branik. Z 0:3 (11:25, 10:25, 13:25) so bile pričakovano uspešnejše Mariborčanke. Tekmo v športni dvorani ŠIC Ljutomer si je ogledalo 140 gledalcev.

V Ljutomeru sta se srečali ena najboljših ekip zadnjih let v Sloveniji, ki je na to gostovanje prišla v popolni sestavi ter debitant v prvi A ligi. Upanja domačink pred tekmo, da bi razen dobrega odpora dosegle kaj več, so bila temu primerna. Gostovanja Mariborčank pa so bili veseli številčni gledalci, ki so na delu videli ekipo, ki tudi letos meri na naslov državnega prvaka.

Prvo točko na tekmi so dosegle domačinke, takoj zatem tudi Mariborčanke. Izid je bil izenačen pri 2:2 in nato še pri 3:3. Po dokaj enakovredni igri, kjer so Ljutomerčanke igrale zelo borbeno, so Mariborčanke povedle s 7:10 in nato po napakah Ljutomerčank še z 8:13. Po odmoru, ki ga je zahteval trener Tot, so v igri še naprej prevladovale gostje ter po dobrih servisih Sare Najdič in uspešnem bloku, povedle z 9:19. Po dveh točkah domačink so nato Mariborčanke, tudi po zaslugi odličnih servisov Ize Mlakar, set zanesljivo dobile z rezultatom 11:25.

V drugem setu je igro Mariborčank organizirala Karmen Kočar, v igro pa je vstopila tudi Brina Bračko, medtem ko je postava Ljutomerčank bila ista kot v 1. setu. Pričetek seta je pripadel gostjam, ki so zaigrale odločno ter povedle kar z 0:7, ko je iz igre odšla še Anita Sobočan. Pri rezultatu 0:8 je trener Tot vzel odmor, da bi dvignil moralo svoji ekipo, ki kljub borbeni igri še ni dosegla točke. Ljutomerčanke so nato dosegle prvo točko po dobrem napadu Nataše Anželj in nato še drugo ter rezultat znižale na 2:9. V tem delu so v igro vstopile še vse igralke mariborske ekipe, ki so držale razliko točk iz začetka seta oz. povedle s 4:15 ter nato kar s 4:17, ko so domačinke dosegle dve novi točki ter rezultat po točki Sare Kutnjak in Barbare Petek znižale na 8:20. Po učinkovitih napadih Bezsonove so gostje set dobile z rezultatom 10:25.

Tretji set je trener Miklavc tekmo pričel s postavo, ki je igrala v drugem delu 2. seta, medtem ko pri domačinkah ni bilo sprememb v postavi. Ljutomerčanke so dosegle prvo točko, naslednje štiri pa Mariborčanke, ki so povedle z 1:4. Po točki Nataše Anželj je bil rezultat 2:4 nato pa po dobrih servisih Karmen Kočar 2:7 v korist gostij ter takoj zatem še 3:8, ko je bila uspešna v napadu Kaja Makoter ter znižala na 4:8. V nadaljevanju smo gledali izenačeno tekmo, kjer so z borbenostjo prednjačile domačinke ter se pri rezultatu 8:9 približale le na točko zaostanka. Po odmoru, ki ga je zahteval trener Miklavc so Ljutomerčanke set izenačile na 9:9 in nato na 10:10, ko so prevlado spet prevzele Mariborčanke ter povedle z 10:12 in nato z 11:15, ko je trener Tot zahteval odmor. Nasveti domačega trenerja niso obrodili sadu saj so gostje še naprej bile boljši nasprotnik ter po dobrih servisih Brine Bračko povedle z 11:22. Vsaka ekipa je do konca seta dosegla še po tri točke, kar je pomenilo zmago Mariborčank z rezultatom 13:25. Zmaga gostij je več kot zaslužena in odraz moči obeh ekip. Ljutomerčanke gre tudi tokrat pohvaliti za borbeno igro, kaj več pa je od njih pričakovati kdaj v prihodnje.

Andrej Tot, trener ŽOK Ljutomer: "Danes smo v določenih momentih igre začutili kako je igrati proti tako kakovostni ekipi. Zmage seveda nismo pričakovali, smo pa si želeli čim dlje ostati na igrišču in doživeti čim več točk, ki bi nam dale boljšo igro v prihodnjih tekmah, ko nam bo mogoče nasprotnik dovoljeval več. Puncam ne morem zameriti nič, saj se trudijo po svojih najboljših močeh. Ne nazadnje ne smemo pozabiti, da so z lanske sezone preskočile dva kakovostna razreda in jim vsaka izkušnja pride še kako prav v prihodnje."

ŽOK Ljutomer - Nova KBM Branik 0:3 (11:25, 10:25, 13:25)

ŽOK Ljutomer: Barbara Petek 5, Valentina Kosi, Nika Kosi, Lisa Rosić, Sara Kutnjak 4, Kaja Makoter 5, Ana Nedok, Nataša Anželj 3, Tjaša Rakuša, Hana Hochstatter 1. Trener: Andrej Tot

Nova KBM Branik: Mlakar Iza 4, Kaučič Marina 2, Dobaj Nika 1, Bračko Brina 4, Bezsonova Anastasiya 17, Najdič Sara, Kočar Karmen 6, Kramberger Neja 5, Sobočan Anita 3, Pintar Ela 12, Blagne Nika, Lorber Fijok Lorena 2. Trener: Samo Miklavc



Več v Šport