Ormožani dobili Žikijev memorial 2019

Izkušeni igralci prvoligaša iz Ormoža, ki so sicer igrali v okrnjeni zasedbi, so osvojili Žikijev memorial 2019

Prlekija-on.net, nedelja, 20. januar 2019 ob 15:56
Najboljši strelec je bil Rok Žuran (RK Jeruzalem Ormož) z 21 zadetki

Najboljši strelec je bil Rok Žuran (RK Jeruzalem Ormož) z 21 zadetki

Rokometni klub Pomurje je že 7. zapored organiziral rokometni turnir - Žikijev memorial 2019. Zaradi pozne odpovedi ekipe iz Hrvaške tokrat ni bil mednarodni turnir, vendar je kljub temu bil to najkvalitetnejši turnir po udeležbi. Nastopila je prvoligaška ekipa Jeruzalem Ormož, ekipa Krškega, ki nastopa v 1.B ligi in se bori za vrh ter domači 1.b-ligaš Pomurje.

Turnir je od leta 2015 organiziran v spomin na dolgoletnega pomurskega rokometnega delavca Vlada Roškarja - Žikija. Ob otvoritvi turnirja se je predsednik RK Pomurje Marjan Kreslin z nekaj besedami spomnil na človeka, ki je svoje življenje posvetil rokometu.

Turnir so odprli domači rokometaši Pomurja in prvoligaša iz Ormoža. Ormožani so nastopili oslabljeni, saj imajo poškodovanega Čudiča, 5 mlajših igralcev pa je, skupaj s trenerjem Sašo Prapotnikom nastopilo na reprezentančni akciji na Madžarskem. Domači so se v začetku tekme solidno upirali favoriziranim gostom, ki so v drugem delu prvega polčasa igrali z mlado ekipo, kar so rokometaši Pomurja izkoristili in celo dobili prvi polčas z rezultatom 16:15. V drugem polčasu je ponovno na parket stopila prva ekipa, ki si je v 50. minuti priigrala prednost 7 zadetkov, da so lahko tekmo dokončali igralci Ormoža, ki v prvenstvu igrajo
manj. Gostje so zmagali z rezultatom 33:26.

V drugi tekmi so igralci Krškega začeli silovito in že prvi polčas dobili z rezultatom 8:20. Domačim rokometašem se je poznala odsotnost dveh odličnih igralcev Jankoviča in Gregorca, ter seveda druga zaporedna tekma. Hitra igra Krčanov in odlične obrambe gostujočih vratarjev nikakor ni ustrezala utrujenim rokometašem Pomurja, ki so tekmo izgubili z rezultatom 20:41.

Vmes so svoje rokometno znanje prikazali rokometaši mlajših selekcij, ki so v tekmi med sabo dosegli rezultat 19:12.

V zadnji, najzanimivejši tekmi, so Ormožani začeli odlično, ter si že zelo zgodaj priigrali visoko prednost proti Krčanom, ki so sedaj igrali drugo tekmo zapored. Prvi polčas je prvoligaš, predvsem pa 8 zadetkih Žurana, dobil z rezultatom 18:8. V začetku drugega polčasa so vinarji držali prednost 10. zadetkov, v sredini drugega polčasa so se gostje iz Krškega prebudili in 15 minut pred koncem tekme znižali na 23:18. Do konca tekme so izkušeni igralci prvoligaša iz Ormoža prednost zadržali in z zmago 32:25 osvojili Žikijev memorial 2019.

Rezultati:

RK Pomurje - RK Jeruzalem Ormož 26:33 (16:15)
RK Pomurje - RK Krško 20:41 (8:20)
RK Jeruzalem Ormož - RK Krško 32:25 (18:8)

Najboljši strelec: Rok Žuran (RK Jeruzalem Ormož) - 21 zadetkov
Najboljši vratar: Tomislav Balent (RK Jeruzalem Ormož)
Najboljši igralec: Filip Bombek (RK Pomurje)



Več v Šport