Festival Veni vidi vino mlado je prvič gostil Ptujski grad

Ponujena so bila najboljša mlada vina vinogradnikov Slovenskih goric in Haloz

Branko Košti, nedelja, 20. januar 2019 ob 18:20
5. festival mladih vin Veni vidi vino mlado

5. festival mladih vin Veni vidi vino mlado

5. festival mladih vin Veni vidi vino mlado se je v soboto, 19. januarja, prvič odvil v prestižnem okolju starega ptujskega gradu, potekal pa je v drugi polovici januarja, ko so mlada vina letnika 2018 že pokazala svoj značaj.

Okoli dvajset vinogradnikov iz Slovenskih goric in Haloz, je v pokušino ponudilo preko šestdeset vzorcev mladih vin, k odličnim vinom pa je Štajerska hiša kulinarike v grajski kavarni ponudila tudi štajersko kulinariko: kurji ajmoht oz. kurjo obaro, sirov krožnik z izbranimi siri in Ptujski »hot dog« - pečenico, bučni kruh in kislo zelje. Obiskovalcem festivala so bila odprta tudi vrata Grajske vinske kleti z znamenitim sodom velikanom, kjer od letos organizirajo grajske vinske pokušine.

Organizatorja festivala, ki je letos potekal pod sloganom MLADO ŽIVO ISKRIVO, sta bila Društvo vinske turistične ceste (VTC 13) in KGZS Zavod Ptuj s partnerji: Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož, Štajersko hišo kulinarike, Društvo podeželske mladine Spodnje Podravje, Radio Tednik Ptuj, Salon Sauvignon Ptuj in Društvo Kastalij.



Več v Družabno