Na seji spremenili dnevni red, imenovali delovna telesa ter razrešili predstavnike javnih zavodov

2. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer je že pri dnevnem redu dobila preobrat

Prlekija-on.net, četrtek, 31. januar 2019 ob 11:0413
2. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

2. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V sredo, 30. januarja, je v Ljutomeru potekala 2. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, katera pa je že pri dnevnem redu dobila preobrat, saj je član občinskega sveta Dejan Karba predlagal umaknitev prvih petih točk ter razširitev le-tega z dvema dodatnima točkama.

Karba je predlagal umik predlaganih točk dnevnega reda in sicer prve točke predlog odloka o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019, druge točke načrt ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Ljutomer za leto 2019 ter točk od tri do pet z odloki v 1. obravnavi: odlok o določitvi stroškov lokacijske preveritve v Občini Ljutomer, odlok o določitvi takse za obravnavo zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v odloku o občinskem prostorskem načrtu Občine Ljutomer in odlok o turistični in promocijski taksi v Občini Ljutomer.

Predlog o umiku točk je naletel na buren odziv nekaterih svetnikov koalicije, a je Karba vztrajal pri predlogu umika prvih petih točk dnevnega reda z razširitvijo z dvema točkama in sicer pod prvo točko imenovanje delovnih teles Občine Ljutomer, pod drugo pa razrešitev predstavnikov v svetih javnih zavodov Občine Ljutomer. Predlog je bil izglasovan z 12 glasovi ZA in 7 PROTI.

Karba je nato prebral imena za delovna telesa: Odbor za gospodarstvo in turizem, Odbor za varstvo okolja in urejanje prostora, Odbor za družbene dejavnosti, Odbor za kmetijstvo, Odbor za finance, Statutarno pravno komisijo, Komisijo za vloge in pritožbe, Komisijo za priznanja, Komisijo za štipendiranje in Nadzorni odbor ter Občinsko volilno komisijo. Ko so se svetniki seznanili z imeni, je ponovno sledila burna razprava, predvsem svetnik Niko Miholič je želel pojasnila, zakaj so nekateri člani občinskega sveta vključeni v več odborov ali komisij in ali se res počutijo tako kompetentni, obenem so se vsi z neodvisne liste Olge Karba, ki so bili predlagani v komisije in odbore, iz le-teh umaknili.

V drugi točki so nato razrešili vse predstavnike Občine Ljutomer iz vseh svetov javnih zavodov.

Sledile so še ostale točke dnevnega reda, celotno gradivo seje si lahko ogledate tukaj, v spodnjem videu pa celotno sejo.



Več v Politika