Z Dvorcem Jeruzalem sedaj upravlja družba P&F Jeruzalem Ormož

Družba P&F Jeruzalem Ormož je po sodni poti dosegla izselitev podnajemnika in tako sama prevzela upravljanje Dvorca Jeruzalem.

Prlekija-on.net, torek, 12. oktober 2010 ob 23:169
Dvorec Jeruzalem

Dvorec Jeruzalem

Maja lani je Občinski svet občine Ljutomer sklenil, da bo občina začela postopek prodaje Dvorca Jeruzalem. Odločitev o prodaji dvorca so takrat potrdili s 17 glasovi za in nobenim proti. Na majski seji je takrat župan občine Ljutomer Franc Jurša dejal, da se za nakup zanima družba Ljutomerčan, ki je v lasti bratov Vladimirja in Janeza Puklavca.

Ponujena cena za objekt bi takrat naj bila okoli 300 tisoč evrov.

Dvorec je pred osmimi leti občina Ljutomer dala v najem za dobo 50 let, takratni družbi Jeruzalem Ormož VVS. Omenjena družba je zanj našla podnajemnika, družbo IGD Holermuos, ki je objekt s pomočjo evropskega denarja tudi obnovil.

Že maja lani je Vladimir Puklavec dejal, da se jim z nakupom nikamor ne mudi. Tudi januarja letos za dvorec iz njihove strani ni bilo večjega interesa.

Po poročanju Vestnika pa so v začetku tega tedna z družbe P&F Jeruzalem Ormož medijem poslali sporočilo za javnost, da so sredi septembra dvorec prevzeli v neposredno upravljanje. Občina Ljutomer jih je obvestila, da podnajemnik ni izpolnjeval bistvenih določil pogodbe, ker pa bi z morebitno prekinitvijo najemne pogodbe družba P&F Jeruzalem Ormož imela gospodarsko škodo, je ta po sodni poti dosegla izselitev podnajemnika in tako sama prevzela upravljanje Dvorca Jeruzalem, vodenje pa je zaupala Urški Filipič.


Več v Gospodarstvo