15. občni zbor Društva Oldtimer Stara Gora

Podeljena so bila priznanja za deset let članstva v društvu

Branko Košti, ponedeljek, 4. februar 2019 ob 18:26
Podeljena so bila priznanja za deset let članstva v društvu

Podeljena so bila priznanja za deset let članstva v društvu

V soboto, 2. februarja, so 15. redni občni zbor opravili člani in članice Društva za ohranjanje tehnične in kulturne kmetijske, turistične in premične dediščine Oldtimer Stara Gora.

Iz poročila predsednika Alojza Slekovca o delu v preteklem letu je razvidno, da je bila glavnina aktivnosti usmerjena v osnovni cilj delovanja, to je ohranjanje in varovanje tehnične in kulturne dediščine, saj so skozi vse leto zbirali, obnavljali in restavrirali obstoječe ter na novo pridobljene, večinoma podarjene, eksponate. Ob tem so opravili še potrebna zaključna dela v društvenih prostorih in muzeju v Bolehnečicih, kamor so iz Stare Gore preselili tudi sedež društva. V ureditev prostorov in muzeja je bilo vloženih preko 22.500 ur prostovoljnega dela, v muzeju pa je trenutno razstavljenih preko 1.500 eksponatov, vendar bodo z zbiranjem še nadaljevali, saj razpolagajo še s kar nekaj nezasedenega prostora. Od lanskega leta so bogatejši tudi za veliko pokrito leseno lopo, katera jim bo služila za izvajanje prireditev.

Društvo je aktivno vključeno v delovanje nacionalne zveze starodobnih vozil Slovenije (SVS) in preko nje v mednarodno zvezo FIVA. V letu 2018, ki je bilo tudi Evropsko leto kulturne dediščine, so organizirali štiri mednarodna srečanja, posamezniki pa so sodelovali tudi v Štafeti SVS 2018 z naslovom od Pirana do Goričkega. Udeleževali so se tudi prireditev v organizaciji sorodnih društev v Sloveniji.

Za uspešno in kvalitetno delo so na občnem zboru starogorskim oldtimerjem čestitali predsednik SVS Slavko Pislak ter predstavniki društev in klubov, s katerimi sodelujejo pri svojih aktivnostih. Predsednik Alojz Slekovec in predsednik SVS Slavko Pislak, sta podelila priznanja za 10 let članstva v društvu, katera so prejeli Terezija Gašparič, Avgust Juterša, Terezija Marhold, Boris Rozman, Franja Serec in Miran Šijanec.

Občni zbor, kateri je potekal v Gostišču Šenekar v Sp. Ivajncih, so zaključili s pogostitvijo, za dobro voljo pa je poskrbel kar njihov novi – družinski ansambel.



Več v Kultura in izobraževanje