Po šesturni razpravi sprejeli sklep, da se odlok o proračunu posreduje v 30-dnevno javno razpravo

Svetniki so na sedemurni seji opravili splošno razpravo o predlogu in sprejeli sklep, da se Odlok posreduje v 30-dnevno javno razpravo

Prlekija-on.net, petek, 8. februar 2019 ob 08:43
1. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

1. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V sredo, 6. februarja, je v Ljutomeru potekala 1. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer je glavna točka dnevnega reda bil Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019 - predlog. Svetniki so na sedemurni seji opravili splošno razpravo o predlogu in sprejeli sklep, da se odlok posreduje v 30-dnevno javno razpravo.

Predlogi in pripombe, ki so bili podani na seji občinskega sveta so sestavni del javne razprave ter se bodo obravnavali pri pripravi odloka za drugo obravnavo.

V skladu z navedenim in v skladu s sklepom občinskega sveta, traja javna razprava o navedenem odloku, do petka, 8. marca 2019. V času javne razprave obravnavajo predlog proračuna delovna telesa Občinskega sveta Občine Ljutomer, sveti Krajevnih skupnosti ter zainteresirana javnost. 

Odlok je objavljen na spletni strani Občine Ljutomer, vsem zainteresiranim je omogočen vpogled v odlok tudi v prostorih Občine Ljutomer.

Predlog je po šesturni razpravi bil soglasno sprejet, na seji pa so nato obravnavali še točki Načrt ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Ljutomer za leto 2019 in Imenovanje delovnih teles, točko Sklep o podelitvi Miklošičevih priznanj in nagrade za leto 2019 pa so na začetku seje prestavili in jo obravnavali pred proračunom.

Celotno sejo si lahko ogledate v spodnjem videu.



Več v Politika