Ethnotrip predstavlja videospot za pesem Vsako noč, ko mesto spi

Pesem najdete na novem albumu Preden se zdani

Prlekija-on.net, sobota, 9. februar 2019 ob 10:46
Ethnotrip - Vsako noč, ko mesto spi

Ethnotrip - Vsako noč, ko mesto spi

Zasedba Ethnotrip predstavlja novi singl z albuma "Preden se zdani". V novo leto je skupina na odre zakorakala v nekoliko spremenjeni zasedbi in zvoku, basista Aleksandra Vargo je zamenjal kontrabasist Patrick Gyurkač.

Po lanskoletni obsežni koncertni turneji, v okviru katere so nastopili tudi v znameniti francoski dvorani pod UNESCO zaščito, Maison de la Culture Le Curbusier, Ethnotrip frekventno izdaja single, ki jih pospremijo tudi videozgodbe, in napoveduje še eno pestro leto. Januarja so bili predlagani za plaketo MO Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture, ki jo bodo prejeli na slovesnosti 8. februarja. Pomlad bo prinesla še videospot za prihajajoči singel "Odeta", poleti pa bodo album Preden se zdani predstavljali na festivalih (Godibodi, LENT, ANIN festival). Prvi večji koncert z gosti bo že 16. februarja v Lendavi, v Ljubljani pa bo prekmurska skupina nastopila 21. februarja v CSK France Prešeren.

Za novo pesem Vsako noč, ko mesto spi, so posneli videospot, pri katerem so sodelovali  z ekipo ND Studia. Posnetki nočnega utripa Murske Sobote, mesta ki spi, so vizualni sopotnik live avdio posnetka s promocijskega koncerta v murskosoboškem gledališču Park.

Režiser Denis Horvat je o navdihu za videospot povedal: "Ko je skupina Ethnotrip igrala pesem na koncertu, sem v sebi začutil prazne ulice in se prav prebudil v zgodbi, ki je nastala v videospotu".

Pevka Ethnotripa Tjaša Šimonka pa razmišlja: "Noč ima svojo moč. Vsak izmed nas ima kdaj pa kdaj noč, ko ne more zatisniti očesa. Morda je to zaradi težav, s katerimi se sooča in pridejo na plan, ko mesto zaspi. Morda je krivo kakšno pozitivno vznemirjenje. Kdaj pa mogoče sploh ni pravega razloga za to, si pač ena od »nočnih ptic«, ki uživajo v tišini noči. Ali pa umetnik, ki ustvarja in išče navdih ponoči, ko drugi spijo.«

Takrat, ko mesto zaspi lahko resnično najdemo čas le zase. Sanje so in sanj več ni.Več v Glasba in film

Ditka - Božič prihaja, foto: Dobran Laznik

Ditka v praznični december z novo pesmijo

sobota, 2. december 2023 ob 09:25
DJ XENIA, foto: Spaceplus

Prlečka osvaja tudi Azijo

nedelja, 12. november 2023 ob 09:14