Srečanje Franca Jurša z občani ob kostanju in moštu

Kostanjev piknik ob kapljici mošta na Glavnem trgu v Ljutomeru

Dejan Razlag, sobota, 16. oktober 2010 ob 13:1225
Franc Jurša in Karel Erjavec

Franc Jurša in Karel Erjavec

Danes je na Glavnem trgu potekal kostanjev piknik ob kapljici mošta, ki ga je pripravil aktualni župan občine Ljutomer in neodvisni kandidat za župana Franc Jurša. Obiskovalci so lahko z županom poklepetali, pokušali mošt in pečene kostanje, prireditev pa je obiskal tudi predsednik stranke DeSUS Karel Erjavec.

V podporo kandidatu za župana sta spregovorila Matevž Frangež, prijatelj Franca Jurša iz poslanskih vrst ter Karel Erjavec, ki je v govoru občane in občanke pozval, da naslednjo nedeljo ponovno zaupajo svoj glas Francu. Karel je povedal, da je sedanji župan za Ljutomer naredil veliko in še veliko lahko naredi, poudaril kaj je v mandatu Franca bilo narejeno in zgrajeno, ter ga hkrati pozval, da se v naslednjem mandatu mora več poskrbeti tudi za mladino, da bo na voljo več delovnih mest. V njegovem značilnem šaljivem tonu je dejal, da če tega ne izpolni, bo moral k njemu na posvet. Del njegovega govora si lahko ogledate v priloženem videu.

Karel je Francu pomagal tudi izobesiti prehodno zastavo, ki jo je občina Ljutomer dobila 8. oktobra 2010 v Celju za najlepše Mestno jedro v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna.

TUNČEK sobota, 16. oktober 2010 ob 13:47

Kdove, če je bilo 500 lidi, ke so jih eni napovedovali ? Hehe

karantanija sobota, 16. oktober 2010 ob 13:53

Gnes ze op 4. zbuda, ka sen ne moga spate, se je bilo pret najovleno, ka v Lotmerk pride KAHL HJAVEC. Na glovnen place ba se nej po napovedovajeh zbralo nejmeje 500 lidi. Tega sen ne moga vun spistite, 500 lidi na toten place, tomoren videte. Mislec Pa resen, otpelan se ti ga jas v Lotmerk glejat tote gromozanske rulje. In kej sen vida?! 40 lidi je tanbili glih kak če bi ofce v oboro spusta. Prvo sen misla, ka de kakšna meša, blo je prece tiho Tiho dokeč je KAHL ne kej poveda, te so mu ale enei fučkale eneh por ofc pa je ploskalo.

KAHL še je nekej guča, dočin Francek s sebe neje sprave denok nič. pa rokof je tude meja moker, tak kak sen že fčera rega, det se je z mošton Gor poleja

Tak sem ali gnes v Lotmerki jas to vida pa čuja. Očolar .

zobl sobota, 16. oktober 2010 ob 14:25

39 ludi je blo

buhaha izredno malo Haha
ahahahahahha

Jernej sobota, 16. oktober 2010 ob 15:06

Mislec ..ojojoj zdaj pa neven kak bojo volitve!

NovakJanez sobota, 16. oktober 2010 ob 15:31

39 lidi in Erjavec ki je mejo žalivi nastop do mladih, jih ozmerjo za alkoholike in kriminalce, te pa so zašpilali posnetek Jurševih oblub in kao nagovora. Posnetek!, pa še tan se je čujo kot nehče z resno govorno motjo. Ka nemreš vzeti mikrofona v roke pa povedati dva stavka što si, to si pa nesen misla od jega.

zobl sobota, 16. oktober 2010 ob 15:50

Hihihi Hihihi Hihihi
totalni polom predvolilnega "druženja".
e franček, franček, to še venda sejal včeraj nisi ka bi se lehko zgodilo 39-40.
To je pokazatelj ka si je zastavija napačen tajming, ka ob cajti kosila on vobi narod na glovni trg ka jin nudi pečene kostaje pa mošt.
Či bi nareda nekšno pojedino tak kak je meja na prejših volitvah, pa ka so se fsi napili pa nažrli tak ka so ne mogli hoditi, pa te jin je roke dova pa razloga zlajnane pravlice.
Zaj pa se je zbralo por brežnih kunštnih prlekof, pa to je fseNasmeh Ovi eni so tan z ovo zastavo republike prlekije paradirali pa nandek je bija glovna maskota.
Kul Kul Kul Kul Kul Kul Kul Hihihi Hihihi Hihihi Hihihi Hihihi Hihihi

Toti Erjovec mu je samo še veki minus ka si ga je zva.

Pepek z brega sobota, 16. oktober 2010 ob 16:52

Hehe Hehe Hehe
Ja pa še od totih 39-ih moremo bor štiri odšteti...

Tisti štirje Künštni Prleki, keri so kahleki pa frančeki igrali, so ne z lotmerške opčine
pač pa so duma na Kogi... To ja

pirožlek sobota, 16. oktober 2010 ob 18:33

No morem pohvoliti moderatora, ka je drža oblubo, ki mi je jo da in priša na shod. To očitno ne paše zagovornikom "RAZVOJNE ZDRUŽBE", shod minimalizirati in blebečejo o 39 obiskovalcih. V isten cajti mje blo na placi enkrat več lidi, kak so jih meli organizatori predvolilnega 1. kroga v kinodvorani. Ni pa pozobiti, ka je dosti lidi prišlo spilo mošt ali sok pa pojelo por kostajov pa ščo dale. Bilo je sigurno več kak 200 lidi. Pa včera v Stroči vesi včera skoru pun gasilski dom. Ha-ha zgleja ka ene malo panika dovle.
Pa ne lagati ka je Erjavec žalja mladino, kak ste lehko takšne nesnoge. Lepo je reka ka pričakuvle od Župana, ka de čim več naredja za nova delovna mesta, ka do mlodi meli zaposlitev, ne pa ka lutajo po gostilnah.
Vite ka je dobro, ka se je en stori penzjonist malo zglosja, ka nede na totem neti samo enostranska kampanija.

Lenny sobota, 16. oktober 2010 ob 19:51

Hmmm... s kerimi mlodimi se je to druža g.Jurša????

Eh ziher man že prisluhe pa privide... moga bon k doktori iti čim pret, ka se mi zdi, ka je g.Jurša vobja mlode na druženje....No se provin, po volitvah obvezno k doktori. Pomežik

pišta sobota, 16. oktober 2010 ob 21:08

Ja pa ka nemo pozabili nostalgične muzike!! Hahaha

SuzyKa sobota, 16. oktober 2010 ob 21:09

Pozdravljeni,
kakorkoli volitve gor ali dol, shodi sem shodi tja, gulaži, bograči in vse ostale žüpe ene bol druge malo manj vroče, ki se v toten cajti kühajo po Lotmerki in okolici, mela bi samo eno mnenje in sicer menim, da izobesitev zastave, ki jo je Lotmerk doba kot priznanje za najlepše mestno jedro ni bilo namesti za današnji dan. Mislim in verjetno se bote strinjali z menoj, da če smo jo že prejeli, da bi se lehko na toti račun v Lotmerki naredla kaka druga kulturna prireditev, da bi se to obeležilo temu primerno, da bi to melo svoj pomen in namen, pa čeprav se lotmeržanarom trg dopade enim bolj drügin mejn.

kresnička sobota, 16. oktober 2010 ob 21:20

SuzyKa:

se strinjam To ja To ja To ja To ja To ja

NovakJanez sobota, 16. oktober 2010 ob 21:27

Naj ti toti gospodje iz Celja kerin je trg tak všeč lepo zaj pripelajo dva tri tovorjake, doklič so rampe na popravili, pa si lepo odpelajo toti trg kamen po kamen k sebi in si ga naj majo Nasmeh

SuzyKa sobota, 16. oktober 2010 ob 21:31

nesen jaz komentirala trga , meni osebno bi bija bol zeleni tudi ljubši, mene samo moti ka je tota zastava gnes tan gor obešena kak da drugih lidi v Lotmerki nega kak toti kaj so gnes to prišli.

NovakJanez sobota, 16. oktober 2010 ob 21:36

To maš pa ali praf SuzyKa, tak ka če bi to bila DeSUSova interna nagrada. Ampak kaj češ, toti, ki delijo ljudi na naše in vaše pozoblajo, da več nismo pred leton 90, ko so tak lahko vse rešili.

Almanah sobota, 16. oktober 2010 ob 21:49

jaz pa misli, ka je slabša udeležba na toten pikniki gnes pokozala, ka so lidje že siti totih volitev...pa ka kume čokajo ka de tega drugi teden v nedelo kunec.

Dejan nedelja, 17. oktober 2010 ob 09:57

Ok, zej pa še jas nekej napišen. Malo sen preštja, keko se je dalo, to ke ste zodje dneve naklunfali po forumi pa komentarih. Či čen vse prebrati, te si moren dopust vzeti... Nekej objav je bilo urejanih, nekej pa jih nej ostone za opomin, ka do lidje vidli, kakši ste.

Eni ste že davno presegli mejo dobrega okusa s totin komenterajon, in ste me eni privrženci Olge zelo razočarali. Kak pirožlek provi, ka ma toti forum samo privržence "Razvojne kompanije", kak jo on imenüvle, je ne res. Večina vos, ki kejkoli o volitvah letošnjih komenterate, ste se registrerali malo pred volitvami samo z namenon totega pisaja. Po volitvah več nikoga nede. Forum ma tüdi dosti privržencov Franca, sej jih poznan. Ampak bi temi reka, ka pametno molčijo.

To je moj komentar iz nedelja, 12. september 2010 ob 21:23 , ki še vedno vala:

Meni osebno je pri volitvah vedno to glupo, ka recimo županski protikandidati začnejo z vsemi topi strelati na župana, ga v drek rivati, vün vločiti ne ven kakše podatke izpred neven keko let, ga prikozati v nejslabši možno lüči, kak je kriv za vse, ...

Bi bojše blo, ka bi toto energijo preusmerili v svoj program, predstavili bojše konkretne rešitve, povedali konkretno kej bi spremenili, bojše naredli, v glovnen se bole posvetili svojemi programi in deli, ne zlevali drek na vsevprek.

Jaz nen nekoga volja, ki v celi kampanji nede nič pametnega svojega poveda pa pokoza kakše bojše rešitve, ampak bode samo tuka po drügih, kak so zanič. To je res ne nekša umetnost.


Pa lidje si gučijo, ka je toti portal Olga küpila, pred štirimi leti pa so si gučali, ka je to Gošnjakov portal.
Kak piše pri vseh komentarih in objavah, ka komentari ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Dere bode kakša takša novica objovlena na naslovnici, kak eni tü klunfate, te vsi lehko rečete, ka je portal pristranski. Forum pa predstovlajo uporabniki, s ten jaz niman veze.

Pa še moj pogled na včerajšnjo srečanje na trgi. Lidi je ne blo nič meje, kak ponavodi, gda se kej na trgi dogaja. Sen že večkrot napisa, ka v Lotmerki lidi moreš vlečti vün, ka kon grejo. Ker so enostavno prehmaji, ka bi se nekan premeknili. Potli pa vsi jomrajo, ka se nič ne dogaja. Pa četüdi je šlo za nekšo politično dogajanje, nima veze. Jas gren na vsakšo prireditev, ki se v Lotmerki dogaja, če man le cejt.
Lidi se je včera obrnilo dosti, v enen hipi jih je pač blo malo meje, v drügen več. Lidi je ne blo nič meje, kak je to v navodi pri nas. Sicer pa to tüdi nič ne pove o volitvah.

O tistih, ki po forumi poimensko nekoga imenüvlete, sen že poveda, ka to rešite z jimi osebno, če mate kakšne probleme. Foruma ne izrablajte za nekšo osebno obravnovaje. Eni uporabniki ste zelo na meji s svojin komenterajon, tisti že vete, keri ste. Jaz potli za vos nen odgovorja, či bode prišlo do česa. Pravila so jasna. Pa tu neje guča samo o "razvojnikih", tüdi "pirožleki" so to kršili. Žalitve so bile iz ene pa drüge strani.

Pa še enkrat to napišen:
Ka pa se tiče tote kampanje na forumi, pa se to hitro lehko kontra obrne. Sen že pred volitvami poveda, ka pretirano plüvaje po nasprotnen kandidati, lehko pela v kontra učinek. Dosti več ne fali.

Od zej napre se obnošejte leton primerno, ste vsi zmožni komenterati na nekši kulturni ravni. V nasprotnen primeri pa bon vse zaklena, onemogoča komentare, forum sen do neke mere že. Bote si pač mogli nejti kakšo drügo stron za doseganje svojih cilov, na toti stroni tega več nete delali.

gorgona nedelja, 17. oktober 2010 ob 10:02

eh lidje moji prleški....tokrat pa bo borba mesta in vasi,ve se ka je večina lidi v meste volila mestjanarko...olgo....ve pa ka so frančeka volili lidje po vaseh,na toteh volitvah bomo vidli što de zmaga...mesto al ves...delno zmago ma že ves na podlagi desusa...se motim?

pirožlek nedelja, 17. oktober 2010 ob 12:26

Dejan bravo! Krektno napisano, veseli me ka si net delno zaklena, po tudi ostale objave so bolj objektivne, stvor je dosti bole uravnotežena kak na začetki. Jaz nisem meja nikoli nikoga namen žaliti, je pa žalostno ka moreš kdo grejo stvari predaleč liden poswtaviti ogledalo pa jim v njihovem stili odgovoriti, ka razmijo.
Napisa sem tudi ka net nemre meti bodočnosti če je pristranski in zato je tak tudi prav in mislim ka nesem nareda nič narobe, če sen pripomoga kaj k temi.

Obenem bi še odgovorja, pa nebi rad bija nesramen gorgoni.
Poziva volilce na delitev vesi pa mesta, veka svijarija. Lepo se mi vidi ka župana podpira lista LRMV za razvoj mesta in vasi. Ustanovitelj liste Gošjak je že zdavna pogrunta ka moreta mesto in ves vkuper dihati.
Keri je bole meščan ali Olga ali Franc pa naj lotmeržonci somi presodijo. Olga je novepečeni meščan, celi cejt je bila v obmejni vesi Lotmerka v Desjaki, zakaj pa je prišla v Lotmerk pa jo pitajte, tudi po Čotmerki se vezi tega dosti guči...

Zvončica nedelja, 17. oktober 2010 ob 21:25

AHA....zej pa mi je te jasno zakej so mlodi ne dobili žegna z občine ka bi v predvolilnen cejti pekli kostaje pa tolali mošt na trgi.....

gorgona ponedeljek, 18. oktober 2010 ob 00:41

pirožlek:to da sem pozval ljudi na neko delitev na mesto in vas,je sprenevedanje,to ke se guči za enega pa za drugega me ne briga,lahko pa ti podkrepim z nekaterimi dejstvi,če se spoznaš ke na internet bole...boš na vsakem volišči po celi sloveniji,če boš le to v google vtipka,vidja točno keko lidi je za kerega volilo,izraženo v procentih,tudi za lotmerško občino in volilno enoto velja enako...zanimivo se mi zdi ka si neke nekoga obtožiš ka sen tola na neke,ke je ne resen,ker karkoli govorin govorim podkrepljeno z dejstvi,tudi to lepo vtpikej v google pa boš vida...nejleže je neke obtožite kak se pa pret prepričate neke...volja pa de itaki vsake po svoje veste,neglede nato ke do tu što napisa pa ke nede lp

baron_marko ponedeljek, 18. oktober 2010 ob 10:07

Priložek!

Ker vem kdo ste in vem, da ste tam paradirali na trge me res skrbi vaša verodostojnost, ka gučite o 200 ljudeh in o tem, ka Erjavec neje guča proti mladin.

Za Jurša je reka, ka če nede zrihta novih delovnih mest, ga nedo sprejeli v stranko deSus. Pomeni, da jih do zaj ni.

In tudi to, Karel je guča, da so mladi pijanci in mamilaši in, da so upokojenci pravi ljudje. Če to zanikate, potem zavajate oz. lažete ljudem na forumu. Ker vsi, ki so bli na trge so to čule.

Pa veliki podpornik Dragec Žuman v Maxijoven kombije je tude to čuja, taka lehko jega pitate in naj vam pošlje posnetek.

Zato naj razmisli moderator, ki je keko ven tudi tan bija, pove, kdo zavaja in laže.

karantanija ponedeljek, 18. oktober 2010 ob 17:45

[b]In tudi to, Karel je guča, da so mladi pijanci in mamilaši in, da so upokojenci pravi ljudje. Če to zanikate, potem zavajate oz. lažete ljudem na forumu. Ker vsi, ki so bli na trge so to čule.[/b]

Bija tan, vida pa čuja. Venda KAHL zelo dobro pozna mladino (sinova od kandidata za župana), zato je tak reka Pijunca Dim Kadilec

Lenny ponedeljek, 18. oktober 2010 ob 17:56

Karantanija:

Malo srpnosti ali ti nede škodilo. Pomežik

Ne kandiderata sineka od g.župana, tak ka jidva ne omenjati. Neje do jedva fer.

pirožlek sreda, 20. oktober 2010 ob 20:58

gorgona, pa markec ka pa te vidva sta, ka bi mora jaz vama račune polagati. Če sta se zaštrikala, te to vidva obračunajta med soboj.
Pirožlek vaj mo obo vseeno rad!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Politika