Srečanje Franca Jurša z občani ob kostanju in moštu

Kostanjev piknik ob kapljici mošta na Glavnem trgu v Ljutomeru

Dejan Razlag, sobota, 16. oktober 2010 ob 13:1225
Franc Jurša in Karel Erjavec

Franc Jurša in Karel Erjavec

Danes je na Glavnem trgu potekal kostanjev piknik ob kapljici mošta, ki ga je pripravil aktualni župan občine Ljutomer in neodvisni kandidat za župana Franc Jurša. Obiskovalci so lahko z županom poklepetali, pokušali mošt in pečene kostanje, prireditev pa je obiskal tudi predsednik stranke DeSUS Karel Erjavec.

V podporo kandidatu za župana sta spregovorila Matevž Frangež, prijatelj Franca Jurša iz poslanskih vrst ter Karel Erjavec, ki je v govoru občane in občanke pozval, da naslednjo nedeljo ponovno zaupajo svoj glas Francu. Karel je povedal, da je sedanji župan za Ljutomer naredil veliko in še veliko lahko naredi, poudaril kaj je v mandatu Franca bilo narejeno in zgrajeno, ter ga hkrati pozval, da se v naslednjem mandatu mora več poskrbeti tudi za mladino, da bo na voljo več delovnih mest. V njegovem značilnem šaljivem tonu je dejal, da če tega ne izpolni, bo moral k njemu na posvet. Del njegovega govora si lahko ogledate v priloženem videu.

Karel je Francu pomagal tudi izobesiti prehodno zastavo, ki jo je občina Ljutomer dobila 8. oktobra 2010 v Celju za najlepše Mestno jedro v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna.


Več v Politika