Valentin dan pred Valentinom v DOSOR-ju

Različne prireditve za stanovalke in stanovalce ves teden

Filip Matko Ficko, sreda, 13. februar 2019 ob 21:11
Valentin v DOSOR-ju

Valentin v DOSOR-ju

Za stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je letošnje Valentinovo nekaj posebnega. Prireditve se bodo namreč vrstile kar ves teden. Kot vemo, gre pri Valentinovem za spomin na prastara živa praznovanja in se tudi pri nas vedno bolj uveljavlja. Kmečkemu prebivalstvu je nekoč Valentin »prinesel ključe od korenin« in so mu rekli prvi spomladin. A v glavnem bi naj bil to dandanes praznik zaljubljencev, prijateljev in vseh, ki se imajo radi in je zatorej kot takšen za današnjo rabo kar prepričljiv.

Na dementnem oddelku DOSOR-ja je delovna terapevtka Andreja Čuk Singhateh, v sodelovanju z DOSOR-jevimi prostovoljci, pripravila in izvedla Valentinov glasbeni dopoldan že dan pred praznovanjem. To je bilo v sredo, 13. februarja, ko je prišel v goste ljudski godec - harmonikar Robert Majerič iz Spodnjih Ivanjcev, ob njem pa še kitarist in pevec Jože Farkaš Obilo iz Radencev ter prostovoljka Radmila Nešić, ki zapoje marsikatero narodno.

Gospodinja Mojca Kumlanc in kuharica Maja Zamuda sta preverjeni odlični organizatorki in vodji zabavne prireditve karaoke. Na sam praznični Valentinov dan, 14. februarja, bodo na karaokah ob 15. uri v avli DOSOR-ja, nastopili številne posameznice in posamezniki izmed stanovalcev in zaposlenih v DOSOR-ju, kot tudi zunanji ljubitelji petja, igranja in plesa. Ker zaradi zaposlitev ne morejo na gostovanja med tednom, bodo konec tedna, v soboto, 16. februarja, v DOSOR-ju nastopili fantje dalmatinske klape Solaris iz Šibenika. Njihov nastop bo ob 14. uri v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice, v 4. nadstropju doma. Kot vsakoletni redni gostje bodo tudi tokrat najverjetneje navdušili s svojim nastopom ter polepšali sobotni popoldan.

S tem pa še Valentinovih prireditev ne bo konec. V četrtek, 21. februarja, je ob 9.30 v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja napovedana Valentinova tombola, a še isti večer, med 18. in 21. uro, bo v DOSOR-jevi kavarnici Traminček tradicionalni seniorski večer, ki je zaradi druge prireditve na tretji četrtek v mesecu januarju letos odpadel.



Več v Družabno