Dalmatinska pesem za Valentinovo

Klapa Solaris iz Šibenika po tradiciji v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, nedelja, 17. februar 2019 ob 16:48
Klapa Solaris v DOSOR-ju

Klapa Solaris v DOSOR-ju

Tradicionalni obiski fantov iz klape Solaris iz Šibenika se v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, nadaljujejo tudi letos. Ker so nekateri še v rednem delovnem razmerju, prepevanje med delovnim tednom oziroma nastopi ne pridejo v poštev. Zatorej je v čast letošnjega Valentina klapa Solaris v DOSOR-ju nastopila v soboto, 16. februarja popoldne. Tokrat so trio klape Solaris sestavljali: Saša Jurat (harmonika in vokal), Paško Marinov (kitara, bas kitara in vokal) ter vokalist Alen Skoroza.

Že nekaj po poldnevu so fantje iz Dalmacije zapeli v tretjem delu velike DOSOR-jeve restavracije, kjer je svoj rojstni dan praznovala stanovalka Ema Matijevič. Kot donatorice tradicionalnih seniorskih večerov v DOSOR-ju, kot tudi njihovih nastopov (klape Solaris), so se s pesmijo napotili k njej ter njenim gostom, pa tudi k njenim sostanovalkam in sostanovalcem na oddelku v pritličju doma.

A v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice, v četrtem nadstropju doma, so Saša, Paško in Alen pripravili enourni koncert. Tam so posebej zapeli za rojstni dan ambasadorki prostovoljstva v DOSOR-ju, Mariji Erveš. Ob tem je bilo zaznati, da je pravzaprav vsaka melodija bitje zase, ki ima morda celo svoj telesni obraz, svoj živ pogled, svojo besedo in namig. Skoraj vsaka pesem odpre vrata srcu in duši na stežaj, kot tudi mislim in spominom brez števila... Številno občinstvo je nastopajoče nagrajevalo z aplavzom, vmes pelo, še zlasti tedaj, ko so jih nastopajoči izzvali. Tako je bila vsaka pesem zanje doživljaj, ki ostane še dalj časa v spominu ter v duši neizbrisljiv. Še posebej, ko so ob koncu lahko vsi skupaj zapeli Slakovo pesem »V dolini tihi...«.



Več v Družabno