Požar uničil 47 cipres

Razglašena je velika požarna ogroženost naravnega okolja po celotni državi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. februar 2019 ob 16:57
Zgorelo je 47 cipres, foto: PGD Ljutomer

Zgorelo je 47 cipres, foto: PGD Ljutomer

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 25. februarja 2019 dalje na območju celotne države. Razglas velja za območja brez snežne odeje. V tem času je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj ter puščati ali odmetavati goreče predmete in druge snovi, ki lahko povzročijo požar.

Prepovedano je tudi kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

V ponedeljek štirikrat zagorelo

Sicer pa je v ponedeljek v severovzhodu že štirikrat zagorelo v naravi. Ob 12.12 je pri naselju Šturmovci, občina Videm, gorela podrast. Gasilci PGD Videm pri Ptuju in Tržec so pogasili požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov. Ob 13.12 je pri naselju Trdobojci, občina Videm, gorela podrast. Gasilci PGD Leskovec in Tržec so pogasili požar na površini okoli pol hektarja.

Ob 13.57 so v Moti, občina Ljutomer zagorele ciprese. Požar, ki je uničil 47 cipres, so pogasili gasilci PGD Ljutomer in PGD Mota. Ob 17.20 je v Jareninskem vrhu v Pesnici zagorela trava. Gasilci PGD Jarenina so pogasili ogenj na površini okoli 500 kvadratnih metrov.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika