Magi dvakratni balkanski prvak

Zdravko Mauko - Magi je zmagal v skoku v višino in v teku na 60 metrov z ovirami, v troskoku pa je dosegel drugo mesto

Prlekija-on.net, torek, 5. marec 2019 ob 10:11
Magi v Istanbulu

Magi v Istanbulu

V Istanbulu je bilo končano balkansko prvenstvo v atletiki za veterane v dvorani. Nastopilo je 541 atletov iz 11 držav v starosti od 35 let naprej po pet let v kategoriji. Najstarejši tekmovalec je bil predstavnik Grčije, Konstantinos Chatziemmanouil star 91 let. Med 25. atleti iz Slovenije (17 moških in 8 žensk) je bil najstarejši Miroslav Rant iz Kranja star 87 let. Tekel je 60, 200 in 400 metrov. Tekmovanje je potekalo v veliki atletski dvorani v Istanbulu v Turčiji, ki lahko sprejme več kot 55000 gledalcev. Letos so tam gostili tudi člansko in mladinsko prvenstvo Balkana. Čeprav Slovenija ni geografsko del Balkana, je Atletska zveza včlanjena v balkansko atletsko federacijo, in tako naši atleti nastopajo na teh tekmovanjih.

Zdravko Mauko - Magi, član Športnega društva Radenci, doma iz Melov, se je na tekmovanju odlično odrezal. Nastopil je v kategoriji 60 - 64 let v štirih disciplinah, kolikor je bilo dovoljeno na dvodnevnem prvenstvu.

Magi je dosegel odlične rezultate:

1. mesto v skoku v višino, 2. mesto Miki Prstec iz Ptuja, 3. mesto Georgis Chronis GR.
1. mesto v teku na 60 metrov z ovirami, 2. Aleksander Miron RO, 3. Armagan Akgul TUR.
2. mesto v troskoku, 3. Mesut Yarin, zmagal je in tudi v skoku v daljino Dimitrios Chaitidis, samo za 3 cm daljšim skokom pred Magijem.

Omeniti še velja, da za Romunijo, ker ima tudi njihovo državljanstvo, nastopa Dell Howard. Atlet v kategoriji nad 55 let je v mladosti pel skupaj s Frankom Sinatro in bil član posadke v ameriškem bobu na zimskih olimpijskih igrah v Calgariju. 

Pred tednom dni pa je Magi nastopil na državnem prvenstvu v Novem mestu in osvojil naslov državnega prvaka v teku na 60 metrov z ovirami. Tekmovanje je bilo v lepi novi, prvi atletski dvorani v Sloveniji, v kateri je tudi najmodernejši velodrom za kolesarske tekme. Naslednji vikend bo tekmoval na Odprtem državnem prvenstvu Hrvaške v dvorani v Zagrebu.

Ob zaprtju prvenstva v Istanbulu, so se predstavili že organizatorji prvenstva leta 2020, ki bo v Beogradu.



Več v Šport