Presenečenji na prvih tekmah razigravanja

Ekipi KK Ljutomer in ŠD Murska Sobota sta zmagali v gosteh in povedli v zmagah z 1:0

Prlekija-on.net, četrtek, 7. marec 2019 ob 07:58
Radenska Naturelle Pomurska košarkarska liga

Radenska Naturelle Pomurska košarkarska liga

Medtem, ko sta si ekipi KK Sistemorg Beltinci in KD Ljutomer že zagotovili mesto v polfinalu, se za preostali vstopnici v zaključne boje borijo štiri ekipe: tretjeuvrščeni po rednem delu KK Lindau Lendava se merijo s šestouvrščenimi Sobočanci, četrti ŠD Tropicano Bistrica pa s KK Ljutomer, ekipe igrajo na dve dobljeni tekmi. Polfinalne tekme ter tekme za 5., 3. in 1. mesto bodo na sporedu na finalnem turnirju, ki bo 30.3.2019 v Ljutomeru.

ŠD Tropicano Bistrica 57 : 61 KK Ljutomer (0:1)
11:16, 14:5, 12:17, 20:23
Balažic 34, Laci B. 9; Sagaj 14, Gošnjak 10

V prvi tekmi razigravanja so Bistričani pričakali goste iz Ljutomera, katere so v rednem delu 2x premagali, zaradi pomanjkanja ključnih igralcev pa so vedeli, da bo ta tekma drugačna.

Prvo četrtino so bolje odprli gostje in povedli z 1:7, igra v napadu domačih ni stekla. Do konca četrtine je razlika ostajala ista, končala se je z 11:16. Drugo četrtino so bolje odprli domači, povedli za 2 točki (20:18), vendar so v napadu še vedno imeli ogromno težav. Bistričani so v drugi četrtini gostom dopustili zgolj 5 točk, a v njihovem napadu je zadeval le Balažic. V tretjem delu srečanja si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Po dveh zadetih metih za 3 so Prleki v zadnjo četrtino vstopili s prednostjo ene točke.

Popolnoma enaka zgodba se je nadeljevala tudi v zadnjem delu, v zadnjih minutah so gostje ohranjali minimalno prednost ter po dveh trojkah v zadnji minuti pobegnili na 6 točk razlike, kar pa je bilo preveč za domače. 

KK Lindau Lendava 66 : 72 ŠD Murska Sobota (0:1)
16:19, 22:19, 21:18, 7:16
Rantaša 24, Zrna 21, Hozjan 17; Bilič 37, Pavel U. 16

Kljub pomanjkanju številnih pomembnih igralcev so bili Lendavčani odločeni, da bodo z borbeno in agresivno igro premagali goste in si utrli pot do boljše pozicije v finalnem delu. Igra se je začela z malo prednostjo gostov, ki pa jo je z zavzeto igro in meti z razdalje domača ekipa izničila, tako da sta ekipi šli na odmor z neodločenim rezultatom.
V drugem polčasu so igralci KK Lindau spet dobro zadevali z razdalje in končali četrtino s prednostjo 3 točk, ki pa ni zagotavljala mirnega zaključka tekme. Zadnjo četrtino je v napeti borbi dobila gostujoča ekipa predvsem zaradi vrste zgrešenih zicerjev domačega moštva, ki mu je nekoliko zmanjkalo energije za uspešnejši zaključek.

Tekme prihodnji vikend:
KK Ljutomer : ŠD Tropicano Bistrica
sobota, 9.3.2019 ob 18.00, ŠIC Ljutomer
ŠD Murska Sobota : KK Lindau Lendava
sobota, 9.3.2019 ob 18.30, Ekonomska šola MSKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport