Tujci preplezali panelno ograjo ter zaprosili za azil

Policisti PP Ormož so v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Libije stara 17 in 18 let in 32-letnega državljana Sirije

Prlekija-on.net, torek, 12. marec 2019 ob 09:55
Tujci so na nedovoljen način prestopili državno mejo

Tujci so na nedovoljen način prestopili državno mejo

V ponedeljek, okoli 15.40 so policisti PP Ormož v Cvetkovcih, pri kanalu reke Drave prijeli 34-letnega Tunizijca, ki je iz Velikega Lovrečana na Hrvaškem preko reke Drave nedovoljeno vstopil v Slovenijo. Policisti so mu izdali plačilni nalog. Danes ga bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Prav tako v ponedeljek, okoli 20.35 so policisti PP Ormož v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Libije stara 17 in 18 let in 32-letnega državljana Sirije, ki so pred tem na nedovoljen način prestopili državno mejo. To so storili tako, da so preplezali panelno ograjo. Med postopkom so vsi trije podali vlogo za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v Azilni dom.

Sinoči, okoli 22.35 pa so imeli v postopku pet Iračanov tudi policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor. Ugotovili so, da so tujci včeraj popoldan ob pomoči neznanega storilca na nedovoljen način prestopili državno mejo med BiH in Hrvaško, nato pa še državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Neznanec jih je pripeljal do mejnega prehoda Šentilj, kjer so nedovoljeno prestopili še državno mejo med Slovenijo in Avstrijo.

Tujce bodo policisti predali hrvaškim varnostnim organom. Za mednarodno zaščito niso zaprosili, saj bodo skušali, kot so napovedali, na nelegalen način priti do Nemčije.



Več v Črna kronika