Razstava olj Brede Rožman

Čopič ji v rokah kar sam drsi po platnu

Filip Matko, sobota, 30. oktober 2010 ob 21:161
Cvetje

Cvetje

V avli hotela Izvir v Radencih bo do konca novembra razstava likovnih del, olj na platnu, ljubiteljske slikarke Brede Rožman iz Radenec. Po letu 2006, ko je razstavljala prvič, je to že njena enajsta razstava. Še vedno je aktivna tudi v službi, v upravi Radenske v Boračevi.

Sama o sebi in svojem ustvarjanju pripoveduje: »Rodila sem se leta 1961 v prelepem neokrnjenem okolju Male Nedelje, sedaj pa živim, delam in ustvarjam v Radencih, kjer mineralna voda iz zemlje prinaša pozitivno energijo. Že v rani mladosti mi je svinčnik postal nepogrešljiv, saj sem z njim vedno nekaj risala. Čez čas so mi barve ponudile novo širino ustvarjanja. Vendar se nam v življenju želje kdaj oddaljijo. Ustvarila sem si družino in dom in za nekaj let odložila svoje sanje. Pa je prišel čas, ko sem jih potegnila iz zaprašenega kota in začela – tokrat resneje, tudi z izobraževanjem pri akademskem slikarju Mirku Rajnarju in v likovni koloniji v Gornji Radgoni.

V svojih delih se vračam k naravi in črpam iz nje. Narava ustvarja prečudovite podobe, ki jih poskušam prenesti na platno. Rože so moj neizčrpen vir ustvarjanja, lotevam pa se tudi drugih naravnih lepot. Čopič mi v rokah kar sam drsi po platnu, tam ostanem sama v svojem svetu, kjer ni turobnih misli in stresa. Kot ljubiteljska slikarka si želim bolj izpopolniti svoje tehnike in se utapljati v čudovitih barvah našega planeta…«


Več v Kultura in izobraževanje