Požar v mladinskem centru Prlekije

Vaja - požar v mladinskem centru Prlekije na Sp. Kameščaku

Srečko Lukovnjak Kramberger, nedelja, 31. oktober 2010 ob 11:405
Gasilci

Gasilci

V soboto, 30. oktobra, okrog 17. ure je zagorelo v Mladinskem centru Prlekije na Spodnjem Kamenščaku 23. Po prijavi požara na ReCO, (Regijski center za obveščanje) 112 je bilo aktivirano domače Prostovoljno gasilsko društvo, ki je varovalo sosednji objekt pred razširitvijo požara. Ker so bili v samem mladinskem centru poškodovani obiskovalci je bilo aktivirano tudi PGD Ljutomer, ki so opremljeni z dihalnimi aparati.

Po prihodu druge enote se je poveljujoči požarišča Milan Hunjadi odločil za pomoč še sosednjih društev iz Radomerja in Gresovščaka, ki so gasila gospodarska poslopja ob centru ter stanovanjsko hišo na katero se je med tem časom razširil požar. Aktivirana je bila Policijska postaja Ljutomer, za ponesrečence pa je poskrbel Zdravstveni dom Ljutomer. Po določenem času intervencije so omejili požar in ga v celoti obvladali.

Bila je namreč le vaja v sklopu meseca požarne varnosti gasilskega sektorja Ljutomer 1. V vaji so sodelovali gasilci z gasilsko opremo in prevoznimi gasilskimi vozili iz Prostovoljnih gasilskih društev Radomerje, Gresovščak, Ljutomer in Spodnji Kamenščak. Prisotni so bili še Civilna zaščita, Rdeči križ, Policijska postaja Ljutomer in Zdravstveni dom Ljutomer. Istočasno je bilo pod strokovnim nadzorstvom praktično prikazana uporaba priročnih gasilnih aparatov za zaposlene v Mladinskem centru.

V analizi vaje so bile podane manjše napake med vajo, odpovedala je ena ročna radijska postaja zato so uporabljali gsm telefon. Potek vaje je bil usklajen.

Video si lahko ogledate v oddaji Gnes na TV AS od sekunde 28 naprej.


Več v Kultura in izobraževanje