Gasilke in gasilci so se zbrali na 81. občnem zboru PGD Pršetinci

Podelili so tudi priznanja, med drugim je priznanje in značko za 50-letno delovanje pri gasilcih prejela Terezija Kosi

Ivan Trunk, ponedeljek, 25. marec 2019 ob 08:12
Občni zbor PGD Pršetinci

Občni zbor PGD Pršetinci

V soboto, 16. marca, so se gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Pršetinci v njihovem gasilskem domu zbrali na 81. občnem zboru. Zbrane je v začetku pozdravil Peter Črnjavič predsednik PGD Pršetinci, nato je sledila izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Miha Kosi. Sledila so branja poročil: predsednika, poveljnika, blagajnika, vodje žena, vodje mladine, nadzornega odbora in verifikacijske komisije.

V poročilu predsednika za leto 2018 zasledimo naslednje: pripravili so občni zbor, organizirali tekmovanje v orientacijkem teku, organizirali dan gasilca GZ, ob tem so pripravili slovesnost ob 80-letnici PGD Pršetinci in organizirali prvo tekmovanje v zabavnih vaških igrah. V letu 2019 imajo v planu: organizacijo orientacijskega teka v mesecu maju, priprava veselice, ureditev okolice in temeljita obnova kuhinje.

Mirko Zver, poveljnik, je za leto 2018 je povedal naslednje: operativni gasilci so posredovali devetkrat, posredovali so na šestih požarih in trikrat so posredovali po neurjih, kjer so pomagali vaščanom po poplavah in odstranjevanju podrtega drevja.

Po branju poročil je bilo na dnevnem redu podelitev priznanj, pohval in napredovanj, kjer je potrebno omeniti, da je GZ Sv. Tomaž podelila priznanje in značko Tereziji Kosi za 50-letno delovanje pri gasilcih. Na koncu uradnega dela so besedo dobili gostje: Mirko Lovrec predsednik GZ, Albin Belšak poveljnik GZ ter predstavniki PGD Trnovci, Savci, Koračice, Ključarovci pri Ormožu, Radoslavci, Stara Cesta - Mekotnjak, Ivanjkovci in Mirko Cvetko župan občine Sv. Tomaž.



Več v Kultura in izobraževanje