Beltinčani že osmič prvaki PKL

Na finalnem turnirju Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige so slavili KK Beltinci, drugi so bili KD Ljutomer, tretji pa KK Ljutomer

Prlekija-on.net, nedelja, 31. marec 2019 ob 11:11
KK Beltinci

KK Beltinci

V soboto, 30. marca, je v ŠIC Ljutomer potekal finalni turnir Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, kjer so se pomerile najboljše rekreativne košarkarske ekipe za naslov pomurskega prvaka v košarki. Na sporedu so bile polfinalne tekme, tekmi za 5. in 3. mesto ter finale.

Neposredno uvrščeni v polfinale sta bili ekipi KK Sistemorg Beltinci in Košarkarsko društvo Ljutomer, z dobrimi predstavami v razigravanju pa so si nastopanje v zaključnih bojih zagotovili ŠD Murska Sobota in Košarkarski klub Ljutomer. KK Lindau Lendava in ŠD Tropicano Bistrica sta se pomerili na tekmi za peto mesto, kjer so slavili Lendavčani.

Na tekmi za tretje mesto sta se pomerili ekipi Košarkarski klub Ljutomer in ŠD Murska Sobota. Slednji so sicer zmagali, a so zaradi nastopa neregistriranih igralcev zasedli četrto mesto, tretji so tako bili KK Ljutomer.

V finalu sta se pomerili ekipi Košarkarsko društvo Ljutomer in KK Sistemorg Beltinci. Beltinčani so silovito vstopili v tekmo in si že po prvem polčasu priigrali veliko prednost, sredi drugega polčasa je prednost narasla že preko 20 točk in tekmo so mirno pripeljali do konca, na koncu je bilo 55:68. Beltinčani so že osmič osvojili ligo.

Pokale in medalje je podelil podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič. Unikatne lesene pokale je priskrbel Marko Grašič iz Skulpture MARG. Nagrado za najboljšega strelca rednega dela je prejel Aleš Novak, MVP finalnega turnira pa je drugič v karieri bil Filip Dora.

Na finalnem turnirju je bilo poskrbljeno tudi za spremljevalni program, zaplesale so plesalke Plesne Šole Urška Pomurje, med tekmami PKL so se predstavili mladi upi in veterani KK Ljutomer, organiziran je bil srečelov, gledalce pa je zabaval tudi kasač Tinko.

Končni vrstni red:

  1. KK Sistemorg Beltinci
  2. Košarkarsko društvo Ljutomer
  3. Košarkarski klub Ljutomer
  4. ŠD Murska Sobota
  5. KK Lindau Lendava
  6. ŠD Tropicano Bistrica


Več v Šport