Članice in člani DU Sveti Jurij ob Ščavnici pregledali svoje delo in izbrali novo vodstvo

Slavko Mihelič je nasledil Marjana Korelca

Prlekija-on.net, petek, 5. april 2019 ob 08:10
Letni zbor DU Sveti Jurij ob Ščavnici

Letni zbor DU Sveti Jurij ob Ščavnici

V Gostišču pri Antonu, na Jamni pri Svetem Juriju ob Ščavnici je potekal letni zbor Društva upokojencev Sv. Jurij ob Ščavnici. To je pravzaprav največje srečanje upokojencev, kateri so vključeni v društvo, ki ga je ob pomoči tajnice Jožice Korelc in organov upravnega odbora, 20 let vodil Marjan Korelc. Društvo šteje okoli 330 članov, zbora, ki je bil volilni, pa se je udeležilo kar 187 članov in članic. Zraven pa so bili tudi gostje, kot so domači župan Anton Slana, predsednica PPZDU Murska Sobota Vijola Bertalanič, predsednik DU Negova - Spodnji Ivanjci Karl Fleisinger in podpredsednik DU Gornja Radgona Konrad Niderl.

Že pred pričetkom zbora je nekaj pesmi, pod vodstvom Vlada Maguše, zapel društveni Mešani pevski zbor Jakob Šešerko, o delu društva v preteklem obdobju in načrtih za prihodnje pa je poročal predsednik Marjan Korelc. Kot je dejal, so za člane društva pripravili razna srečanja, druženja, kolesarjenje in še kaj. Izleta niso pripravili nobenega, ker je bilo zanje premalo zanimanja. Izvajali so program Starejši za starejše, ter obiskovali člane na domovih, ki se ne morejo udeležiti srečanj. Predsednik se je zahvalil prizadevnim članom upravnega odbora, ki so pripomogli k uspešnosti delovanja društva. Posebej se je zahvalil občini in tedanjemu županu Miroslavu Petroviču, za finančno in moralno podporo, ter poseben prispevek občine za delovanje pevskega zbora, ki deluje v okviru društva.

Po končanih poročilih in predstavitvi plana za tekoče leto, ter njihovi potrditvi, so pristopili k izvedbi volitev novega predsednika društva. Ker sta bila najavljena dva kandidata, oba sta se tudi predstavila, dosedanja tajnica društva Jožica Korelc in nekdanji župan Slavko Mihalič, so izvedli volitve. Odločili so se za tajne volitve, kar je za društva nekoliko nenavadno, tako da so na listu obkrožili številko kandidata, ter listek spustili v volilno skrinjico. Rezultat volitev je pokazal, da je zmaga pripadala Slavku Miheliču, ki bo naslednja štiri leta vodil društvo.

Na zboru je spregovoril tudi župan Anton Slana, ki je pohvalil dosedanje delovanje društva in organe, ki so vodili društvo, ter tako tudi predsednika Marjana Korelca, ki je društvo vodil v dobro vseh članov društva. Zbor so zaključili s podelitvijo priznanj in listin zlato poročnim in biserno poročnim parom. Prejeli so jih: za 60 let zakona Elizabeta in Alojz Veršič iz Kraljevcev ter Janez in Marija Ketiš iz Sv. Jurija ob Ščavnici; za 50 let zakona pa Marija in Boris Kovačič s Stare Gore ter Amalija in Vinko Stramič iz Dragotincev. Posebno priznanje je za vodenje dela pri izvajanju projekta Starejši za starejše prejela Katica Leskovar. Zbor so končali s pogostitvijo, ki so jo pripravili kuharji in natakarji Gostišča pri Antonu, in prijetnim druženjem.

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Kultura in izobraževanje