V okolici Blaguškega jezera je teklo 450 tekačev

Zmagovalca teka za Štajersko - Koroški pokal sta postala Simon Malek Kuzmič in Tina Lešnik

Branko Košti, nedelja, 7. april 2019 ob 16:27
17. Blaguški tek

17. Blaguški tek

Idilično okolje Blaguškega jezera je bilo v soboto, 6. aprila, prizorišče 17. Blaguškega teka, že vrsto let enega najprepoznavnejših dogodkov v okviru praznovanj praznika Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, ki ga občani te prleške občine praznujejo v mesecu aprilu. Tek iz serije letošnjih tekov za točke Štajersko-Koroškega pokala, ki je v širšem, tudi čezmejnem okolju, znan po tradicionalno dobri organizacije in bogatem spremljevalnem programu, je privabil skoraj 200 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije, katerim se je pridružilo 250 učencev domače osnovne šole.

Prvi so tekli najmlajši in sicer na razdaljah od 300 do 2000 metrov. Zmagovalcem v posameznih kategorijah: Jaka Rajh, Iva Senekovič, Primož Zamuda, Ariel Šadl, Bor Štravs, Vita Fras, Jure Veberič, Zarja Vereš, David Slemenšek, Sanja Lovrec, Jernej Senekovič in Živa Smej, ter drugo in tretje uvrščenim, sta medalje podelila predstavnik Občine Sv. Jurij Ivo Belec in članica upravnega odbora ŠD Videm Lea Vrbnjak.

V glavnem teku, za točke štajersko - koroškega pokala, je istočasno teklo 84 tekmovalcev in tekmovalk. Med moškimi, tekli so na 9 kilometerski progi (3 kroge po 3 km), je ciljno črto z veliko prednostjo prvi pretekel Simon Malek Kuzmič (ŠD Majstri Lenart-AK Varaždin), pred Iztokom Fisterom (KK Tropovci) in Tinetom Kukoljem. Po starostnih kategorijah pa so zmagovalci postali: Adel Balčinovič, Simon Malek Kuzmič, Iztok Fister, Matej Gider, Miloš Ličina, Avgust Manfreda in Karl Vrbnjak.

Med ženskami je na isti, vendar krajši progi 6 km (2 kroga), slavila Tina Lešnik, pred Marjeto Gomilšak (ZUDV Dornava), tretje mesto pa je osvojila Marija Rojič (ŠD PULZ). Po kategorijah so zmagovalke postale: Neža Morij, Tina Lešnik, Tamara Gornjak, Marjeta Gomilšak, Marija Rojič in Anemary Puhan.

V Občinskem teku na razdalji 3 km so se tekači borili za pokale Občine Sv. Jurij ob Ščavnici. Zmago sta si pritekla domačin Matevž Žunič ter domačinka Eva Brunčič, ki je tako postala tudi občinska prvakinja, pred Leo Vohar in Klaro Šoštarič. Med moškim je občinski prvak postal Matevž Žunič, pred Evgenom Šoštaričem in Boštjanom Zorkom.

Medalje in pokale v članskih kategorijah sta podelila predstavnik občine Sv. Jurij ob Ščavnici Ivo Belec in vinska kraljica Društva vinogradnikov Mala Nedelja Daniella Kosi. Predsednik ŠD Videm Viki Rep, je podelil posebno priznanje Športnega društva VIDEM Cvetki Bilobrk za zasluge promocije Blaguškega teka. Nagrado sponzorja so prejeli Maca Juvan, Dejan Lapi in Cvetka Vereš. Predsednik Viki Rep je nagradil tudi najstarejše udeležence teka: Branka Janeza Rojca, roj. leta 1941 ter Erno Pudgar in Ireno Kočevar, rojeni leta 1953.

Vse uradne rezultate najdete tukaj.



Več v Šport