Vse več občanov pri dvigu, pozablja denar na bankomatu

Naslednji uporabnik bančnega avtomata pa si ga pogosto prilasti, a na policiji opozarjajo, da je tovrstno ravnanje kaznivo, za kar lahko sledi denarna ali celo zaporna kazen

Prlekija-on.net, sreda, 17. april 2019 ob 13:01
Denar

Denar

Policisti PU Murska Sobota v zadnjem času beležijo več primerov prijav občanov, ki dvigujejo denar na bančnih avtomatih, pri tem pa ga pozabijo vzeti in odidejo od bankomata. Ko se spomnijo in se vrnejo do bankomata, pa denarja več ni, ker si ga naslednji uporabnik bančnega avtomata prilasti. (Seveda, če ga ne prinese na Policijsko postajo in prijavi najdeno stvar, kar pa se zgodi zelo redko).

Oškodovanci se v tovrstnih primerih vse pogosteje odločijo, da bodo neznanega storilca kazensko preganjali.

V tej zvezi ugotavljajo, da ob takšni priložnosti marsikdo pozabljen denar vzame, saj se večina verjetno ukvarja le z vprašanjem, ali je dejanje
moralno sporno, ne pa tudi kaznivo. Zato na policiji opozarjajo, da je tovrstno ravnanje kaznivo, gre za kaznivo dejanje Zatajitve, za kar lahko sledi denarna ali celo zaporna kazen.

Zato občanom svetujejo, da najden denar takoj odnesejo na bančno ustanovo, kjer bodo tam zaposleni poiskali lastnika ali pa ga izročijo Policiji, kjer se o najdbi sestavi zapisnik in se tako izognejo kazenski odgovornosti. Vsi, ki dvigujejo denar naj bodo pri tem zbrani in naj poskrbijo za to, da denar vzamejo iz reže bankomata (naj pri tem ne uporabljajo mobilnih telefonov itd... ).



Več v Črna kronika