Policisti prijeli tujca s ponarejenimi bančnimi karticami in 24 tisoč evri gotovine

Na te račune so se stekala finančna sredstva, pridobljena s spletnimi goljufijami. Eden izmed tujcev je imel pri sebi še ponarejeno češko vozniško dovoljenje.

Prlekija-on.net, torek, 23. april 2019 ob 15:17
Denar

Denar

Policisti PP Lendava so v torek, 16. aprila, malo pred 23. uro v Lendavi imeli v postopku dva državljana Romunije, ki sta imela pri sebi sedem bančnih kartic, ki pa se niso glasile na njuni imeni. V postopku preverjanja pristnosti bančnih kartic so kasneje kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota ugotovili, da so bili nekateri bančni računi po teh karticah pri madžarskih bankah odprti s ponarejenimi osebnimi dokumenti. Na te račune so se stekala finančna sredstva, pridobljena s spletnimi goljufijami. Eden izmed tujcev je imel pri sebi še ponarejeno češko vozniško dovoljenje.

31- in 29-letnega tujca so kriminalisti privedli pred sodnika, ki ju je obsodil na 9 oziroma 12 mesecev pogojne zaporne kazni. Kriminalisti bodo nadaljevali s preverjanjem okoliščin pridobitve preostalih 24.000 evrov gotovine, ki sta jo imela Romuna pri sebi.



Več v Črna kronika