Med drevesi napeti bodeči žici

Žici sta bili napeti med drevesi v gozdu, kjer potekajo nelegalne kolesarske proge, na višini 110 cm od tal

Prlekija-on.net, sreda, 24. april 2019 ob 14:05
Napete žice v gozdu, foto: PP Maribor II

Napete žice v gozdu, foto: PP Maribor II

V sredo zjutraj so policisti Policijske postaje Maribor II, po obvestilu predstavnikov mariborskega podjetja, ki upravlja z infrastrukturo na Mariborskem Pohorju, opravili ogled dveh krajev, kjer sta bili med drevesi napeti bodeči žici.

Žici sta bili napeti med drevesi v gozdu, kjer potekajo "divje" nelegalne kolesarske proge, na višini 110 cm od tal. V času ogleda sta bili žici v sredini že prerezani in odmaknjeni, tako da takrat nista več predstavljali nevarnosti. Na enem od dreves, pred krajem, kjer je bila nameščena žica, je velik rdeč opozorilen napis "ZAJLE".

Bodeči žici sta bili napeti na lokacijah, ki sta izven uradne proge, kjer bo potekal svetovni pokal v gorskem kolesarjenju. Žici sta se nahajali v gozdu na Mariborskem Pohorju, desno od Pohorske vzpenjače, na zgornjem delu Pohorja, ki pa je odmaknjeno od tekmovališča in po njem potekajo neurejene proge, ki jih na lastno odgovornost uporabljajo posamezniki.

Po do sedaj zbranih obvestilih se na navedenem mestu k sreči še nihče ni poškodoval oziroma se zaletel v nastavljene žice.

Policisti v zvezi z opisanim dogodkom obravnavajo kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti po 314. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), saj je bila z navedenim dejanjem povzročena konkretna nevarnost za življenje in zdravje ljudi. Zagrožena kazen za to dejanje je do 5 let zapora.Več v Črna kronika