Razburljiv prleški derbi pripadel Veržeju

Prleški derbi med NK Veržej in Avto Rajh Ljutomer tudi tokrat ni razočaral

Prlekija-on.net, nedelja, 28. april 2019 ob 09:23
NK Veržej - Avto Rajh Ljutomer

NK Veržej - Avto Rajh Ljutomer

Na praznično soboto, 27. aprila, sta se v 22. krogu 3. SNL - vzhod, v Veržeju na Čistini, srečala prleška predstavnika v tem tekmovanju, NK Veržej in Avto Rajh Ljutomer. Kot se za prleški derbi spodobi, je tudi tokrat bila tekma lepo obiskana, ob tem pa ni manjkalo razburljivih trenutkov, golov, glavni sodnik Samo Veselič pa je razdelil tudi kar 13 rumenih kartonov in enega direktnega rdečega.

Tekma se je pričela s prihodom igralcev na igrišče, kjer so jih spremljali mladi nadebudni domači igralci, ki igrajo v selekciji U7 in katere vodi Boštjan Puhar. Tudi s tega vidika je prleški derbi bil nekaj posebnega in se razlikuje od "običajnih" tekem v tretji ligi.

Okoli 150 gledalcev je videlo napeto tekmo, ki se je pričela v dežju, končala pa v soncu, s kar nekaj priložnosti ter prerivanji med igralci. Že v prvem polčasu je bilo podeljenih šest rumenih kartonov, rdeči pa je visel v zraku. Domači igralci so tekmo bolje pričeli in povedli že v 10. minuti, ko je zadel Miha Kušnik, v 36. minuti pa je bilo že 2:0. Zadel je Mićo Lugonjić.

V nadaljevanju so bolje zaigrali gostje iz Ljutomera, ki so nato v 57. minuti tudi znižali rezultat. V polno je zadel najboljši strelec lige, Mario Skuhala. Ljutomer je nato na krilih navijačev, ki so bili glasnejši od domačih, bil še nekajkrat blizu izenačenja, a so v 70. minuti ostali z igralcem manj. Rdeč karton je prejel Miha Rakovec. Do konca se nato rezultat ni več spremenil, sta pa zaradi dveh rumenih kartonov z igrišča morala še Tilen Semenič pri Ljutomeru v 82. minuti in Filip Vinter pri Veržeju v 90. minuti.

Veržej z novimi tremi točkami ostaja trdno na petem mestu, Ljutomer je tretji.

NK Veržej - Avto Rajh Ljutomer 2:1 (2:0)
150; Kušnik 10., Lugonjić 36.; Skuhala 57.
RK: Vinter 90.; Rakovec 70., Semenič T. 82.

NK Veržej: Tadej Trajkovski, Renaldo Vidovič, Filip Vinter, Mićo Lugonjić, Andraž Sorko (85./Lukas Magdič), Karel Šalamun (65./Niko Barbarič), Dejan Marčeta, Luka Madon, Miha Kušnik (85./Tadej Gjergjek), Marko Ilić, Mitja Lovenjak (56./Aljaž Hanžel)

Avto Rajh Ljutomer: Uroš Mlinarič, Tilen Nemec, Mario Skuhala, Gašper Semenič, Primož Munda, Alen Brumen, Niko Kardinar (80./Lan Feguš Makovec), Miha Rakovec, Tomaž Markovič, Tilen Semenič, Primož Panič. Trener: Boštjan Zemljič



Več v Šport