Zveri poklale šestnajst ovac

Zveri so ubile deset odraslih ovac in šest mladičev, poginil je tudi oven, za štiri ovce pa še ne vedo, ali bodo preživele

Prlekija-on.net, sreda, 1. maj 2019 ob 18:54
Pobite ovce, foto: lastnica živali

Pobite ovce, foto: lastnica živali

Pred prazniki, 30. aprila, je lastnica iz okolice Zavrča na družbenem omrežju Facebook delila grozljive fotografije poklanih ovac. Ob tem je pozvala vse prijatelje, sorodnike in znance ter rejce drobnice za kakršnokoli informacijo in deljenje objave, "da ne bi bilo še več tako žalostnih dogodkov kot se je pripetil danes pri nas....da vam potepajoče živali ne bodo naredile tako škodo kot so nam", je ob tem zapisala.

Ob tem upa, da se bo lastnik/ca te zveri sama javila... "za nas in moje otroke je to grozen dan, namesto da bi opazovali živali skozi ograjo, gledajo kako kupe naših živali vozimo pogrižene in ubite domov, da jih bo higienska služba odpeljala," Neznane zveri so jim poklale 16 glav ovac.

Zveri so ubile deset odraslih ovac in šest mladičev, poginil je tudi oven, za štiri ovce pa še ne vedo, ali bodo preživele. Glede na razsežnost pokola, domnevajo, da je šlo za krdelo psov ali drugih zveri. Pašnike imajo sicer zagrajene in zavarovane z električnim pastirjem, a je v ograji bila luknja, skozi katero so zveri prišle v ogrado. O dogodku so bili obveščeni tudi lovci, kateri pravijo, da pokola naj ne bi zakrivili šakali, kateri se sicer v zadnjih letih vztrajno širijo na našem območju. Lastnica je ob tem prepričana in odločena, da bodo zadevi prišli do dna.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika