Krepko pijana, brez vozniškega dovoljenja, po avtocesti vozila s 30 km/h

Še prej je po cesti vozila cik-cak in ogrožala ostale udeležence v prometu ter prevozila tudi rdečo luč

Prlekija-on.net, nedelja, 5. maj 2019 ob 11:261
Voznico so policisti odstranili z avtoceste

Voznico so policisti odstranili z avtoceste

V nedeljo, 5. maja, ob 1.05 uri so bili policisti obveščeni, da je voznik terenskega vozila znamke Land Rover, na Tržaški cesti v Mariboru, pri Carinarnici zapeljal v križišče, ko je na semaforju gorela rdeča luč. Kasneje je proti Slivnici pri Mariboru vozil cik-cak po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. O njegovi nevarni vožnji so sprejeli še več obvestil voznikov.

Policisti so se na obvestila takoj odzvali in vozilo izsledili na avtocesti v bližini Slovenske Bistrice, kjer je voznik vozil zelo počasi, približno 20-30 km/h. Takoj so ga pričeli ustavljati z modrimi utripajočimi lučmi, patrulje v ozadju pa so z modrimi utripajočimi lučmi na nevarnost opozarjale ostale voznike, ki so takrat vozili po avtocesti v smeri Slovenske Bistrice.

Vozilo so nekaj trenutkov za tem ustavili in umaknili na odstavni pas avtoceste. Med postopkom so ugotovili, da ga je vozila 45-letna voznica iz okolice Maribora, ki za vožnjo ne poseduje vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela v organizmu kar 1,53 mg/l alkohola.

Policisti so voznici vozilo zasegli in ga odstranili iz avtoceste. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje pod vplivom alkohola in storitve več cestno prometnih prekrškov bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na PU Maribor se ob tem vsem voznikom, ki ste jih obvestili o nevarni vožnji in smeri vožnje nevarne voznice, za obvestila lepo zahvaljujejo. "Morda smo skupaj preprečili novo tragedijo na naših cestah," so še zapisali.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika