Mladi Pomurci k sodelovanju povabili mladega talentiranega Aljaža

Mladi Pomurci so v sodelovanju z Aljažem Pevcem iz pesniške zbirke Naceta Duha Svet postal bi lep, preuredili isto imenovano pesem v polko in nastala je na novo predstavljena skladba

Anja Pušenjak, sreda, 8. maj 2019 ob 19:47
Mladi Pomurci

Mladi Pomurci

Pišemo leto 2019, polno obveznosti, skrbi, načrtov, ki samo še zmanjšujejo čas, ki ga namenimo drug za drugega. Za ljudi, ki jih imamo radi in so dejanska vrednota, ki nas osrečuje.

"Že ena oseba lahko s kančkom dobre volje prispeva veliko, če jo na čisto enostaven način deli naprej. Dovolj je že iskren nasmeh", je sporočilo novonastale skladbe Svet postal bi lep, skupine Mladi Pomurci - tokrat v sodelovanju z mladim, nadobudnim in talentiranim glasbenikom Aljažem Pevcem.

Kdo je Aljaž? Je živahen trinajstletni osnovnošolec, ki že 7 let obiskuje glasbeno šolo, kjer razteguje meh svoje harmonike. Obenem v prostem času rad igra nogomet, ali pa se s prijatelji odpravi na ribolov. Njegova želja je, da bi se še naprej uspešno ukvarjal z glasbo in da bi mogoče tudi sam kdaj ustvaril svoj ansambel.

Pesem Svet postal bi lep pa nosi še en prav poseben pomen. Posvečena je namreč pokojnemu Nacetu Duhu, zborovodji, skladatelju, glasbenemu pedagogu in vzgojitelju, avtorju številnih pesniških zbirk za otroke in mladinske pevske zbore, stricu Davida in Tamare Duh ter obenem začetnem mentorju njihove skupine Mladi Pomurci.

Člani ansambla so tako v sodelovanju z Aljažem iz Nacetove pesniške zbirke Svet postal bi lep, preuredili isto imenovano pesem v polko in nastala je na novo predstavljena skladba.



Več v Glasba in film