Policistka zlorabila svoj položaj z izmišljenim prekrškom in izgubila službo

Sedaj že nekdanja policistka iz Prlekije, ki je bila zaposlena na Policijski postaji Maribor I, je občanu lansko poletje podtaknila prekršek...

Prlekija-on.net, četrtek, 9. maj 2019 ob 19:142
Policija

Policija

V minulih dneh v medijih odmeva zgodba (nekdanje) policistke, ki je julija lani občana obremenila z globo zaradi neuporabe varnostnega pasu in si izmislila, da plačilnega naloga ni želel podpisati, čeprav ga v prometu sploh ni ustavila. Sedaj že nekdanja policistka Marjana Van, ki je bila zaposlena na Policijski postaji Maribor I, je občanu Ivanu Celcerju lansko poletje podtaknila prekršek. S tovrstnim potvarjanjem resnice se zaposleni na PP Maribor I še niso srečali, zato občanu sprva sploh niso verjeli. Ta je sicer vztrajal in dokazal, da ga je javna uslužbenka konec julija 2018 neupravičeno obremenila s plačilnim nalogom zaradi neuporabe varnostnega pasu, saj ga tisti dan sploh ni imela v postopku.

V policiji neupravičenega inkasantstva Vanove niso tolerirali, zato je policija proti uslužbenki izpeljala postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Kljub obremenilnim dokazom pa Vanova še zmeraj vztraja, da prekrška ni podtaknila. Proti policiji je vložila tudi tožbo, kjer po sodni poti terja razveljavitev sklepa o odpovedi in izpostavlja procesno napako delodajalca, saj meni, da je postopek odpovedi zoper njo zastaral, še preden ji je bila vročena odpoved.

Več o primeru pa v spodnjem videu.



Več v Črna kronika