Romunski voznik preobremenil vozilo za 1.300 kg

Pri tehtanju vozila je bilo ugotovljeno, da je največja dovoljena masa vozila 3.500 kg, le-to pa je skupaj s tovorom tehtalo 4.800 kg

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. maj 2019 ob 16:09
Preobremenjeno vozilo

Preobremenjeno vozilo

Lendavski policisti so v prejšnjem tednu pri nadzoru cestnega prometa v Dolnjem Lakošu zaustavili voznika tovornega vozila romunskih registrskih številk. Pri tehtanju vozila je bilo ugotovljeno, da je največja dovoljena masa vozila 3.500 kg, le-to pa je skupaj s tovorom tehtalo 4.800 kg. Voznik, državljan Romunije pri sebi tudi ni imel listin (prometnega dovoljenja vlečnega in vlečenega vozila).

Zaradi navedenih prekrškov je bila vozniku izrečena globa po Zakonu o cestah v skupnem znesku 1.400 evrov. Vozilo je bilo izločeno iz prometa.

Voznika osebnih avtomobilov pod vplivom alkohola

Murskosoboški policisti so minulo soboto, malo po polnoči med kontrolo cestnega prometa v Murski Soboti zaustavili voznika osebnega avtomobila. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti je bil pri vozniku odrejen preizkus. 52-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,07
miligramov alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in podan bo obdolžilni predlog na sodišče.

Minuli petek, okrog 20.30 uri je prišlo do prometne nesreče v naselju Odranci. Voznik osebnega avtomobila je odvzel prednost nasproti vozečemu vozniku osebnega avtomobila. V nesreči sta bila oba voznika lažje telesno poškodovana. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju nesreče je pokazal 0,89 mg/l alkohola. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Policisti voznike ponovno pozivajo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni.

Odtujeni električni kolesi

V soboto v večernem času sta bili v Moravskih Toplicah, državljanu Češke odtujeni dve električni kolesi znamke Leader FOX (moško rdeče barve, žensko črne barve), kateri sta bili zaklenjeni ob ograjo terase. Materialne škode je za okrog 3.200 evrov. Policisti za neznanimi storilci zbirajo obvestila.



Več v Črna kronika