ŠD Arko Ključarovci finalist slovenske malonogometne Lige ENA

Veliki finale bo odigran v petek, 31. maja pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Branko Košti, sobota, 18. maj 2019 ob 09:33
ŠD Arko Ključarovci - Teksas bar ŠD Videm

ŠD Arko Ključarovci - Teksas bar ŠD Videm

V velikem finalu 3. sezone slovenske malonogometne Lige ENA se bosta v petek, 31. maja, ob 20. uri pri Svetem Juriju ob Ščavnici, pomerili ekipi ŠD Ribno in ŠD Arko Ključarovci. V četrtek, 16. maja sta bili odigrani povratni polfinalni tekmi. Ekipa NK Begne je v gosteh premagala ŠD Ribno z rezultatom 3:2, a se je v finale uvrstilo Ribno, saj je v prvi tekmi slavilo s 6:3. V Ključarovcih sta se v povratni polfinalni tekmi pomerila ŠD Arko Ključarovci, ki je branilo prednost 4:3 s prve tekme in Teksas bar ŠD Videm.

Povratni prleški polfinalni derbi v Ključarovcih se je pred številnimi gledalci začel po željah domačinov, saj so z zadetkom že v prvi minuti šokirali goste in tako še povečali prednost v skupnem seštevku. Vendar so še naprej pritiskali na vrata gostov in uspeli povesti z 2:0. Gostje so si opomogli od šoka, postajali nevarnejši za gol domačinov, si priigrali nekaj priložnosti, a je gostitelje reševal odlični domači vratar. Napade so gostitelji zaustavili s prekrškom v kazenskem prostoru in gostje so rezultat znižali na 2:1. Gostje se niso predali, še naprej so oblegali domači gol, zadeti pa jim ni uspelo. Je pa uspelo doseči gol domačinom, in moštvi sta na odmor odšli z rezultatom 3:1.

Gostje iz Sv. Jurija so drugi polčas pričeli odločno, prevzeli pobudo in še naprej ogrožali domači gol. Zadeli so še dvakrat in rezultat izenačili na 3:3. Takrat pa so znova udarili domači nogometaši in zadeli za 4:3. Rezultat se do konca tekme ni več spremenil, tako da se je v veliki finale uvrstila ekipa ŠD Arko Ključarovci s skupnim rezultatom 7:5.

Za ŠD Arko Ključarovci so zadeli Mario Skuhala (3x) in Andrej Lotrič, za Teksas bar ŠD Videm pa Gregor Hebar (2x) in Marko Karnet.

Prleški ljubitelji malega nogometa na travi torej vabljeni v petek 31. maja ob 20. uri, na veliki finale na igrišču pri OŠ Sv. Jurij Ob Ščavnici, ko se bosta na obnovljeni zelenici, ki bo ob tej priložnosti doživela tudi uradno otvoritev, pomerili ekipi ŠD Ribno in ŠD Ako Ključarovci.



Več v Družabno