Prvo sveto obhajilo za 43 veroučencev iz Ljutomera, Stročje vasi in Cvena

Prvoobhajancem in njihovem staršem bo ta dan zagotovo ostal v lepem in večnem spominu

Prlekija-on.net, torek, 21. maj 2019 ob 18:52
Prvo sveto obhajilo v župniji Ljutomer

Prvo sveto obhajilo v župniji Ljutomer

So dnevi v življenju vsakega med nami, ki so še posebno vredni spomina. Eden izmed takšnih prav posebnih dni, je bila tudi 4.velikonočna nedelja - Nedelja prvega svetega obhajila, 12. maja, ko je v župniji Ljutomer sveta maša ob 10.00 uri, potekala v znamenju praznovanja prvega Svetega obhajila.

Letos je 43 veroučencev (izmed tega 22 deklet in 21 fantov) iz Ljutomera, Stročje vasi in Cvena, v svoja srca prvič prejelo živega Boga, Jezusa, ki nas neizmerno ljubi.

To so s pesmijo in z žarom v očeh dokazali tudi oni sami, saj so pod vodstvom katehistinj ter v sodelovanju mladinskega orkestra in otroškega pevskega zbora ter mamice Judite Karba in v sodelovanju staršev, pripravili čudovito sveto mašo, ki jo je daroval župnik Goran Merica, v somaševanju kaplana Borisa Kučka in duhovnega pomočnika msgr. Izidorja Veleberija. Prav posebna zahvala gre predvsem kaplanu, ki je z največjim veseljem vodil in pripravljal prvoobhajance za ta prazničen dan.

Prvoobhajancem in njihovem staršem bo ta dan zagotovo ostal v lepem in večnem spominu. Vsi skupaj pa upamo, da bo živi Jezus v njihovih srcih še dolgo prebival in risal žar v njihovih očeh. Po končani slovesnosti v cerkvi sv. Janeza Krstnika, je sledilo skupinsko fotografiranje, nato pa je vsak posebej nadaljeval slavje v krogu svoje družine in sorodnikov.

Nuša Novak



Več v Kultura in izobraževanje