Mož med prepirom z nožem tako hudo telesno poškodoval svojo ženo, da je na kraju umrla

Po storjenem dejanju je poskušal storiti samomor, tako da si je z nožem povzročil več vreznin oziroma vbodnin po vratu in v predelu prsnega koša

Prlekija-on.net, torek, 28. maj 2019 ob 14:40
Kriminalisti so zaključili preiskavo sumljive smrti zakoncev

Kriminalisti so zaključili preiskavo sumljive smrti zakoncev

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo sumljive smrti zakoncev z območja Ptuja, ki se je zgodila 28. marca. Na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju so 22. maja 2019 podali poročilo, v skladu z 10. odstavkom 148. člena Zakona o kazenskem postopku (ZKP), v povezavi s 139. členom ZKP zaradi smrti osumljenca in obstoja razlogov za ustavitev kazenskega postopka.

Navedenega dne ob 8.50 so bili obveščeni, da sta v stanovanjski hiši v Spuhlji, v občini Ptuj umorjeni dve osebi. Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov je bilo ugotovljeno, da gre za zakonca in da je 56-letna ženska na kraju umrla, medtem, ko so 58-letnega moškega reševalci na kraju uspešno oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor, kjer pa je 31. marca 2019, umrl.

Ogled kraja kaznivega dejanja je vodila preiskovalna sodnica iz Okrožnega sodišča na Ptuju. Med ogledom je bilo ugotovljeno, da sta imela zakonca po telesu številne vbodne rane in vreznine, zaradi česar je preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo pokojne.

Prva zbrana obvestila in ugotovitve na kraju kaznivega dejanja so kazale na to, da sta zakonca drug drugemu povzročila več telesnih poškodb, v zvezi česar so bili podani razlogi za sum, da je pokojna poskušala umoriti svojega moža.

Po umoru je poskušal storiti samomor

Nadaljnja kriminalistična preiskava je na podlagi ugotovitev ogleda kraja dejanja, zbranih obvestil, forenzičnih preiskavam ter na podlagi mnenja sodnomedicinskega izvedenca generirala dokaze, da sta se zakonca sprla. Med prepirom je mož svojo ženo z nožem tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrla. Po storjenem dejanju je poskušal storiti samomor, tako da si je z nožem povzročil več vreznin oziroma vbodnin po vratu in v predelu prsnega koša. Po uspešni oskrbi na kraju dejanja in kljub zdravniški oskrbi v UKC Maribor je 31. 3. 2019, zaradi poškodb umrl.

Zavarovani sledovi in dokazi na kraju dejanja so bili preiskani v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju. Rezultati sovpadajo z ugotovitvami sodne in klinične obdukcije pokojnih, kar pomeni, da se uvodoma podani razlogi za sum, da je pokojna najprej poskušala umoriti svojega moža, niso potrdili in niso utemeljili. To je ob rezultatih bioloških preiskav potrdil tudi izvedenec sodne medicine.



Več v Črna kronika