V Križevcih pri Ljutomeru bodo nadaljevali s projektom zamenjave vodovodnih cevi

Druga faza, dolžine 1.150 metrov zajema odsek od vrtca v Križevcih do gasilskega doma v Iljaševcih

Prlekija-on.net, sreda, 29. maj 2019 ob 14:40
Podpis pogodbe za zamenjave vodovodnih cevi

Podpis pogodbe za zamenjave vodovodnih cevi

V sredo, 29. maja, sta župan Občine Križevci, mag. Branko Belec in direktor podjetja Hermes GP d.o.o. iz Dornave, Jernej Zver, podpisala gradbeno pogodbo v vrednosti 270.244,86 EUR. Predmet pogodbe je zamenjava azbestno cementnih cevi na relaciji Križevci - Stara Nova vas - druga faza. V prvi fazi, ki se je izvajala lani ter delno letos spomladi, so se zamenjale vodovodne cevi na odseku od naselja Boreci do Osnovne šole Križevci. Druga faza, dolžine 1.150 metrov pa zajema odsek od vrtca v Križevcih do gasilskega doma v Iljaševcih. Cevi so iz nodularne litine, DN150. V projekt je vključena tudi zamenjava obstoječih hišnih priključkov. Predvidena trasa poteka večji del po njivskih površinah, prečka pa tudi več javnih poti.

Projekte je izdelalo podjetje ZEU d.o.o. iz Murske Sobote. Nadzor nad izvedbo investicije bo izvajal Inženiring Štefan Rajnar s.p. iz Murske Sobote.

V Načrtu razvojnih programov Občine Križevci ostaja še nadaljevanje projekta zamenjave vodovodnih cevi do naselja Stara Nova vas, predvidoma v prihodnjih dveh letih.



Več v Gospodarstvo