Prva sobota v juliju bo namenjena za 7. Prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

Tudi letos je prva sobota v mesecu juliju že 7. leto zapovrstjo v župniji sv. Petra v Gornji Radgoni namenjena kolesarjenju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. junij 2019 ob 09:00
Prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

Prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

V sklopu dogodkov in aktivnosti, ki so načrtovani ob prazniku farnega zavetnika sv. Petra v Gornji Radgoni prireja župnija Gornja Radgona tradicionalno prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje, ki bo letos v soboto 6. julija s startom iz pred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni ob 6.00 uri.

Ljubitelje rekreacijskega kolesarjenja vabimo da se nam tudi letos pridružijo na tradicionalnem »Prijateljskem rekreacijskem kolesarjenju«, ko bomo dan namenili druženju ob poganjanju pedal kolesa, hkrati pa obiskali in spoznali veliko zanimivega. Letošnja trasa je načrtovana s startom iz pred Trstenjakovega doma, kjer nas bo odpremil z blagoslovom za srečno in varno pot župnik Franc Hozjan. Pot, ki je dolga 90 km nas bo vodila v smeri Sv Jurija ob Ščavnici, Male Nedelje, Sv. Tomaža pri Ormožu, kjer bomo naredili prvi postanek na tamkajšnjem pokopališču. Obiskali bomo grob, kjer je pokopan duhovnik Matija Zemljič iz Ptujske Ceste pri Gornji Radgoni, avtor besedila  slovenske planinske himne »Oj, Triglav, moj dom«, ter pokopanega v istem grobu duhovnika Alojzija Kovačiča iz Gornje Radgone. Ob strokovni besedi in razlagi si bomo ogledali tudi cerkev pri Sv. Tomažu. Pot bomo nadaljevali do kraja Savci, kjer nas bo pričakal ga. Jožica Zih. Tam si bomo ogledali domačijo njenega sorodnika duhovnika Stanka Cajnkarja, dramatika, pisatelja, esejista in urednika ter izvedeli kaj več o njem. Po končanem ogledu bomo s kolesarjenjem nadaljevali pot do Velike Nedelje, tam bomo obiskali grob, kjer je pokopan duhovnik Peter Dajnko, čebelar, pisatelj in jezikoslovec, rojen v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni. Ogledali si bomo veličasten kompleks reda križnikov, grad v katerem bomo videli Etnološki muzej ter cerkev sv. Trojice. Ob 11.30 uri nas bo pričakalo kosilo v bližnjem kmečkem turizmu Ozmec. Po okrepčilu nam preostane še pot proti domu, preko Ormoža, Mekotnjaka, Cezanjevcev, Radoslavcev, Sv. Jurija ob Ščavnici nazaj do Gornje Radgone. 

V primeru slabega vremena kolesarjenje odpade in se prestavi. Kolesarjenje je na lastno odgovornost, priporočljiva je kolesarska oprema. S seboj vzemi dovolj napitkov. Kolesarjenje je brezplačno.

Dodatna plačila: ogled Etnološkega muzeja v Veliki Nedelji 3 eur/os, kosilo - golaž iz sklede, pogače 7 eur/os.

Info. Marjan Slavič tel. 041 916 371Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport