Na območju Središča ob Dravi prijeli 19 tujcev

Državljani Tunizije, Iraka, Alžirije, Maroka in Nemčije so med postopkom vsi podali vloge za mednarodno zaščito ter so po končanem postopku bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljani

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. junij 2019 ob 11:47
Mejni prehod Središče ob Dravi

Mejni prehod Središče ob Dravi

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 31. maja, ob 7:04 uri je patrulja izven naselja Središče ob Dravi prijela dva državljana Tunizije, katera sta pred tem nedovoljeno prestopila državno mejo. Tujca sta v postopku zaprosila za mednarodno zaščito, zato sta bila odpeljana v Azilni dom v Ljubljano.

Ob 17:18 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda v okolici Svetega Tomaža. Zoper storilca je bilo odrejeno pridržanje, zatem pa so evidentirali kaznivo dejanje Nasilje v družini in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Ob 3:40 uri je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V soboto, 1. junija, ob 13:10 uri je patrulja v naselju Ivanjkovci, tujemu vozniku osebnega avtomobila začasno odvzela dokumente, zaradi prekoračene hitrosti vožnje v naselju in neplačila izrečene globe na kraju prekrška.

Ob 17.00 uri so bili obveščeni o podrtem drevesu preko regionalne ceste pred naseljem Mihalovci. Policista sta drevo odstranila in počistila vozišče. Promet je naprej potekal normalno.

Voznik na prehodu za pešce peški zapeljal preko noge

Ob 20:15 uri so bili obveščeni o prometni nesreče II. kategorije. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce v Ormožu zapeljal preko noge peške ter odpeljal s kraja prometne nesreče. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Ob 21:30 uri so bili obveščeni o neupoštevanju izrečenega ukrepa prepovedi približevanja določeni osebi ali objektu. Kršitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve.

V nedeljo, 2. junija, tekom nedeljskega jutra so na območju Središča ob Dravi ob državni meji izsledili in prijeli 17 oseb (državljani Iraka, Alžirije, Maroka in Nemčije), katere so pred tem mejo prestopile na izven zato določenem mestu. Med postopkom so vsi podali vloge za mednarodno zaščito ter so po končanem postopku bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljani.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25