Tujec ob meji napadel policista, ki je pri tem uporabil pištolo

Ker napadalec kljub pozivom ni prenehal z napadom, je policist iz službene pištole izstrelil dva opozorilna strela v varni smeri na bližnjo njivo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. junij 2019 ob 12:55
39-letni državljan Srbije je peš pobegnil na njivo

39-letni državljan Srbije je peš pobegnil na njivo

Pri opravljanju nalog varovanja državne meje sta policist PP Ljutomer in vojak v soboto, 1. junija, malo pred 5. uro v naselju Šprinc z utripajočimi modrimi lučmi in zvočnimi signali pričela zaustavljati osebni avtomobil znamke Chrysler, nemških restrskih številk. Voznik znakov ni upošteval in je z nezmanjšano hitrostjo vožnjo nadaljeval v smeri naselja Veščica. Po približno 500 metrih vožnje je vozilo ustavil in pričel bežati. Policist je nemudoma stekel za voznikom, ga pozival naj se ustavi, kar pa ni upošteval.

Pripadnik Slovenske vojske je medtem zavaroval zaustavljeno vozilo, saj je bilo v vozilu opaženih več potnikov. Policist je voznika čez približno 100 metrov dohitel in ga podrl na tla. Med prerivanjem na tleh je prišlo do napada na policista. Policist se je uspel obraniti in ker je opazil, da napadalec obvlada borilne veščine, tudi odskočil od napadalca, ter izvlekel službeno pištolo in ga pozval »Stoj streljal bom«. Ker napadalec kljub pozivom ni prenehal z napadom, je policist iz službene pištole izstrelil dva opozorilna strela v varni smeri na bližnjo njivo. Nato je napadalec nadaljeval z begom v smeri naselja Veščica. Policist mu je sledil in ga dohitel v trenutku, ko je na kraj prispela druga patrulja. Policista sta napadalca obvladala z uporabo prisilnih sredstev. Osumljeni in policist sta bila lažje telesno poškodovana.

Trije državljani Indije in trije državljani Bangladeša zaprosili za mednarodno zaščito

Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je 39-letni državljan Srbije v vozilu nezakonito prevažal tri državljane Indije in tri državljane Bangladeša. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Osumljenemu državljanu Srbije je bila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in Preprečitev uradnega dejanja uradni osebi. Po privedbi na sodišče, je bil zoper njega odrejen pripor.



Več v Črna kronika