Luka Basi: Vedno se rad vračam sem, energija je neverjetna, pozitivna, ljudje so sproščeni

Pogovarjali smo se z Lukom Basijem, nastopajočim na letošnji Žabji noči v Dokležovju

Anja Pušenjak, ponedeljek, 3. junij 2019 ob 17:47
Luka Basi

Luka Basi

Pogovarjali smo se z Lukom Basijem, nastopajočim na letošnji Žabji noči, ki je v soboto potekala v Dokležovju. Luko smo med drugim lahko zasledili tudi v šovu Slovenija ima talent, ki mu je odprl svet slave. Danes ga ob svoji samostojni pevski karieri lahko zasledimo tudi v sodelovanju z znanimi Slovenci kot sta Maraaya, Nika Zorjan, Isaac Palma in drugi ter hrvaškimi pevkami kot je Lana Jurčević. Kaj nam je Korošec povedal o naših krajih in samem vzdušju pa lahko preberete v spodnjem intervjuju.

Luka Basi pozdravljen, kako se počutiš tukaj, v čistem prekmurskem podnebju? Kakšni so občutki?

Živijo, občutki so vedno fenomenalni, glede na to da imam res veliko nastopov v teh krajih. Vedno se rad vračam sem, energija je neverjetna, pozitivna, ljudje so sproščeni tako da saj pravim, Pomurje, podnebje vse je super.

Tako torej praviš da ni čez publiko "Prekmarcev" in "Prlekov"?

Zdaj da se ne bom zameril komu (smeh), ampak definitivno rangirajo med top, top mesta kar se tiče publike za žur.

Pa še nekaj o sami tvoji pevski karieri. Slišali smo, da večino pesmi, če ne kar vse, poješ in ustvarjaš v hrvaščini. Kako to?

Tako. Že od malih nog, kar se spomnim je bila na mojih play listah na slušalkah in kasetah vse dejansko hrvaška glasba. Oliver Dragojević je bil namreč pobudnik, da sem sploh začel poslušati in ustvarjati v hrvaškem jeziku in zato sem se kasneje tudi odločil, da bomo poskušali to zgodbo speljati v hrvaščini. Moram reči, da je res lep občutek ko te sprejmejo tako Hrvati, kot tudi pri nas, ker vemo, da v politiki ni ravno Slovenija - Hrvaška v dobrih odnosih, ampak se z glasbo da dokazati, da ni mej.

Katera tvoja pesem pa ti je najbolj všeč?

Ja najbolj všeč mi bo verjetno za vse večne čase Seko moja, ker to je res pesem, ki ponazarja življenjsko zgodbo, zgodbo naše družine, ki je bila prenesena v pesem in se mi zdi, da je to res ena izmed najbolj osebnih pesmi in verjetno bo ta skoraj za vedno ostala na mojem prvem mestu.

Prej smo v veliko izjavah lahko slišali, da Luka Basi ni tvoje pravo ime. Kako je zdaj s tem?

Zdaj že, uradno. Tako, da zdaj sem se že uradno preimenoval. Obdržal sem sicer svoj družinski priimek, tako da sem zdaj Luka Basi Prikeržnik.

Luka najlepša hvala za intervju. Sedaj pa te prepuščam dokležovskemu odru in publiki, ki te že nestrpno pričakuje.

Superca, malenkost. Zdaj pa hitro žurat!



Več v Družabno