46-letnika osumljena vlomov v 29 kletnih boksov in dve tatvini

Od 9. do 29. 5. 2019 je bilo vlomljeno v 29 kletnih boksov (skupno število oškodovancev). Dve tatvini pa sta bili izvršeni iz hodnika stanovanjskega bloka.

Prlekija-on.net, torek, 4. junij 2019 ob 13:46
Tomislav Habulin

Tomislav Habulin

Komandir Policijske postaje Murska Sobota, Tomislav Habulin je v torek podal izjavo za javnost glede preiskanih vlomov v prostore stanovanjskih blokov v Murski Soboti. Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v času od 9. do 29. 5. 2019 obravnavali več kaznivih dejanj tatvin in poskusov velikih tatvin v kletne prostore stanovanjskih blokov na območju mesta Murska Sobota.

V omenjenem obdobju je bilo vlomljeno v 29 kletnih boksov (skupno število oškodovancev). Dve tatvini pa sta bili izvršeni iz hodnika stanovanjskega bloka. Po intenzivnem zbiranju obvestil je bila Okrožno državno tožilstvo Murska Sobota podana pobuda za hišno preiskavo pri dveh 46-letnih osumljencih, doma iz Murske Sobote in okolice Maribora. Hišna preiskava je bila opravljena dne 29. 5. 2019, kjer so bili najdeni in zaseženim materialni dokazi storitve vseh kaznivih dejanj.

Osumljencema je bila odvzeta prostost in sta bila privedena pred preiskovalnega sodnika OS Murska Sobota, ki je opravil zaslišanje. Osumljena sta storitve petih kaznivih dejanj Velike tatvine po prvem odstavku 205. člena KZ-1 in šestih kaznivih dejanj Tatvine po drugem odstavku 204. člena KZ-1. V petih primerih kaznivih dejanj Tatvine so oškodovanci podali umik kazenskega pregona. Po opravljenem zaslišanju je bil za oba osumljenca odrejen pripor.



Več v Črna kronika