Festival, ki ga letos ne smete zamuditi

TrojicaFest v svojem desetdnevnem dogajanju združuje dejavnosti in dogodke za vse okuse in generacije

Aleksandra Papež, sreda, 5. junij 2019 ob 09:15
Sveta Trojica, foto: Tadej Turk

Sveta Trojica, foto: Tadej Turk

Pred vrati je festival, o katerem je treba poročati - prvič letos »outdoor« festival TrojicaFest na več prizoriščih v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah. Koncerti, stand up komedija, veselica, »car show«, dogajanje za otroke, sproščanje z jogo, pokušina vina, »kiblflajšfest«, branje poezije, predavanja, delavnice... Tega res ne smete zamuditi.

V petek, 7. junija, ob 19. uri bo na glavnem odru na trojiškem trgu festival slovesno odprla Manca Izmajlova - operna pevka, ki je muzikal in igro študirala v Londonu, v Moskvi pa se izpopolnjevala v opernem petju ter izvaja izjemno širok spekter glasbenih žanrov v vsaj 24 jezikih. Za njo je že več kot tisoč nastopov po celem svetu.

V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah bodo letos dogodke v okviru praznovanja občinskega praznika prvič strnili pod skupnim imenom TrojicaFest, turistično, kulturno in zgodovinsko ponudbo pa so združili pod imenom VisitTrojica.

»Glavni oder bo postavljen na osrednjem trojiškem trgu, več dogajanj pa smo umestili tudi k zares prijetnemu zavetju Trojiškega jezera, v samostansko klet, ki je že sama po sebi vredna ogleda, na samostansko in cerkveno dvorišče ter v župnijsko cerkev Sv. Trojice, ki navdušuje z notranjo in zunanjo podobo in k Lovskemu domu Dobrava,« je povedala Maja Fridau, koordinatorka za izvedbo in pripravo dogodka. 

TrojicaFest v svojem desetdnevnem dogajanju združuje dejavnosti in dogodke za vse okuse in generacije - od nastopov znanih slovenskih glasbenikov do predstavljanja lokalnih glasbenih in drugih ustvarjalcev, preko kmečkih iger do »avtoshowa«, preko resne glasbe do veselice, praktične delavnice, strokovno pripravljena predavanja, vodene vadbe, kolesarjenja, od »street food« do »kiblflajšfesta«...

Posebnost festivala je, da so dogodki brezplačni, namenjeni občanom in obiskovalcem od blizu in daleč, v želji, da prepoznajo lepote in vrednost kraja. Nizko kotizacijo so postavili le za prejeti kozarec, ki bo namenjen pokušanju predstavljenih dobrot in vin.

Več informacij najdete tukaj, spodaj pa je celoten program.

Vabljeni na razvajanje ušes in brbončic v Sveti Trojici v Slovenskih goricah.



Več v Družabno