Psa z železno palico tako poškodoval, da se ta ne more premikati

26-letnik je z železno palico udaril psa, last njegovega 53-letnega očeta, in ga s tem tako poškodoval, da se pes ne more premikati

Prlekija-on.net, sreda, 5. junij 2019 ob 12:199
Policisti bodo podali predlog za uvedbo postopka o prekršku (fotografija je simbolična)

Policisti bodo podali predlog za uvedbo postopka o prekršku (fotografija je simbolična)

Danes, okoli 3. ure ponoči je 26-letni domačin iz območja PP Šentilj, z železno palico udaril psa, last njegovega 53-letnega očeta, in ga s tem tako poškodoval, da se pes ne more premikati. Policisti bodo sina kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja Mučenje živali.

O kaznivem dejanju so obvestili tudi Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Lastnik psa veterinarju, ki je prišel na kraj, kljub obsežnim poškodbam ni dovolil evtanazacije psa, niti ne kakega drugega posega veterinarja in je psa sam odpeljal v oskrbo drugemu veterinarju v Maribor.

Policisti bodo Upravi Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki je v tem primeru pristojen prekrškovni organ, podali predlog za uvedbo postopka o prekršku, saj pes ni čipiran, ni bil pravilno cepljen in nima potnega lista za živali.



Več v Črna kronika