Na Goričkem se je razbesnelo neurje, padala je tudi toča

Po Sloveniji se pojavljajo močnejše nevihte, obstaja tudi velika verjetnost toče

Prlekija-on.net, sreda, 5. junij 2019 ob 16:491
Neurje v Rogašovcih

Neurje v Rogašovcih

Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo, po Sloveniji se pojavljajo močnejše nevihte, obstaja tudi velika verjetnost toče. Za severovzhod Slovenije je bil popoldan izdan rdeč alarm zaradi toče, ki je padala na Goričkem, kjer je območje občine Rogašovci zajelo neurje z močnimi nalivi. Gasilci so črpali vodo in odstranjevali gramoz s cestišča. Toča je med drugim padala tudi na Savinjskem, rdeči alarm je bil izdan tudi za celotno Štajersko, Koroško in del Gorenjske.

Pri Neurje.si navajajo, da bo ozračje nestabilno, pojavljale se bodo lokalne plohe in nevihte. Obstaja možnost nastanka močnejših neviht z nalivi, točo in močnejšimi sunki vetra. "Največja verjetnost za nastanek močnejših neviht bo na območju severovzhodne in deloma osrednje Slovenije. Ob močnejših nevihtah so lokalno možni silovitejši nalivi, sunki vetra (microburst) in toča, ki v premeru ne bo presegala 3 cm," navajajo.

Aktualno stanje glede možnosti toče, lahko spremljate na tej povezavi.

TočaToča
Verjetnost toče, vir: Arso

Hudourniške poplave na območju Rogaševcev, na Goričkem, včeraj popoldne. Del Goričkega je zajela močnejša nevihta, ki je lokalno poleg silovitega naliva postregla tudi s točo. Hvala Katja Gider za poročanje.

Objavil/a Neurje.Si dne Sreda, 05. junij 2019


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Narava

Male živali DGMPŽ Gornja Radgona

Tudi domače male pesemske živali na Agri

nedelja, 11. avgust 2019 ob 14:41
Perzeidi, foto: O12/Pixabay

V ponedeljek ponoči vrhunec roja Perzeidov

nedelja, 11. avgust 2019 ob 08:46