Vrtec Ljutomer pripravil 21. likovno kolonijo

Kolonije se je udeležilo osem okoliških vrtcev, 16 otrok in 12 mentorjev, mali umetniki pa so ustvarjali v štirih likovnih tehnikah: slikanje s tempera barvami, slikanje na kamen, slikanje s flomastri in kredami ter risanje z ogljem

Prlekija-on.net, petek, 7. junij 2019 ob 17:31
21. likovna kolonija vrtca Ljutomer

21. likovna kolonija vrtca Ljutomer

V lepem ambientu ranča Jureš je potekala 21. likovna kolonija, ki jo je organiziral Vrtec Ljutomer. Kolonije se je udeležilo osem okoliških vrtcev, 16 otrok in 12 mentorjev. Mali umetniki so ustvarjali v štirih likovnih tehnikah: slikanje s tempera barvami, slikanje na kamen, slikanje s flomastri in kredami ter risanje z ogljem. Na razpolago so bili različni motivi: narava, kapelica v Babincih, štorklja, škedenj in različni stari predmeti. Otroci so ustvarjali v sproščenem, umirjenem in ustvarjalnem okolju. Bili so zelo motivirani za delo. Ko smo končali z delom smo vsa likovna dela razstavili in si jih ogledali. Po opravljenem kosilu se nam je pridružil akademski slikar in likovni pedagog Vitomir Kavčič, ki je dela ovrednotil in jih pohvalil. Otrokom je čestital in jim zaželel še obilo ustvarjalnih trenutkov.

Hvala vsem, ki so se naše likovne kolonije udeležili, še posebej hvala gostiteljem, družini Jureš za topel sprejem in spodbudno učno okolje na njihovem ranču.

Mentorice: Simona Kosi, Stanka Kosi, Melanija Grnjak, Ksenja Kosi Viher



Več v Najmlajši