Popoldan možne močnejše nevihte

Največjo nevarnost bodo v nedeljo popoldan in zvečer predstavljali močni, dolgotrajnejši nalivi ob lokalnih močnejših nevihtah, lokalno lahko pada tudi debelejša toča

Prlekija-on.net, nedelja, 16. junij 2019 ob 09:14
Popoldan lahko nastanejo nevihte

Popoldan lahko nastanejo nevihte

Agencija RS za okolje (Arso) poroča, da bo v nedeljo zjutraj in dopoldne precej jasno, popoldne pa bodo v notranjosti Slovenije nastajale nevihte, nekatere lahko tudi močnejše. Zapihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 °C.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodni veter. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje od 22 do 26 °C.

"Nedelja bo sprva sončna in vroča, čez dan pa bo na nebu začela nastajati kopasta oblačnost iz katere se bodo popoldan ponekod hitro razvile posamezne nevihte, ki se bodo nato v nekaterih delih Slovenije združevale v večje nevihtne sisteme. V območju druge stopnje nevarnosti (oranžna barva) obstaja nevarnost nastanka močnejših neviht s silovitimi, dolgotrajnejšimi nalivi in točo. Nad vzhodno Slovenijo bo prisotna zelo velika količina konvektivne potencialne energije (med 1500 in 2500 J/kg), kar lahko kljub šibkemu višinskemu vetru, ob močnih nevihtah, lokalno pripelje do debelejše toče.

Največjo nevarnost bodo v nedeljo popoldan in zvečer predstavljali močni, dolgotrajnejši nalivi ob lokalnih močnejših nevihtah, zaradi česar lahko prihaja do lokalnih hudourniških poplav.

Ponekod na vzhodu Slovenije se lahko nevihte zavlečejo tudi pozno v večer, a se bo ozračje v noči na ponedeljek postopno umirilo," pa navajajo pri Neurje.si.

⛈PROGNOZA NEVIHT⛈ Izdano: 15. 06. 2019, ob 23:15 Velja: od 16. 06. (14:00) do 17. 06. (02:00) Nad našimi kraji v...

Objavil/a Neurje.Si dne Sobota, 15. junij 2019


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava

Severni sij nad Prlekijo

Pri nas ponovno viden severni sij

petek, 10. maj 2024 ob 23:03
Dela na poljih in travnikih vplivajo tudi na prostoživeče živalske vrste

Opozorila pred spomladansko košnjo

petek, 26. april 2024 ob 12:40