Odkrili ukradeno motorno kolo in tihotapca cigaret

PU Murska Sobota, petek, 26. november 2010 ob 15:271
Dne 23.11.2010 okoli 16. ure so policisti PPIU M. Sobota opravili kontrolo kombiniranega vozila, v katerem se je kot sopotnik vozil tudi 32-letni državljan Romunije.

V prtljažnem prostoru kombiniranega avtomobila so policisti odkrili motorno kolo znamke Yamaha, tip T MAX 500, na katerem so bile nameščene italijanske registrske tablice.

Ker so policisti v postopku ugotovili, da je motorno kolo ukradeno v Italiji, so ga zasegli. Tujca ne bodo kazensko preganjali, saj  je bilo v postopku ugotovljeno, da je tujec dobroveren kupec, ki ni bil seznanjen z vsemi okoliščinami ob nakupu vozila.

Zaseženi skuter bo vrnjen dejanskemu lastniku.

Tihotapil cigarete
Dne 25.11.2010 ob 4.30 uri so policisti PPIU PU M. Sobota na AC, na bencinskem servisu v bližini Murske Sobote, zaustavili in kontrolirali kombinirano vozilo znamke Mercedes, na katerem so bile nameščene španske registrske tablice. Avtomobil je vozil  32-letni državljan Ukrajine.

Pri temeljitem pregledu vozila so policisti v posebej prirejenem prostoru (dvojne bočne »stene« vozila) odkrili  2.110 škatlic cigaret, različnih blagovnih znamk.

Policisti so cigarete in tihotapca predali v nadaljnji postopek carinskim organom.


Več v Črna kronika