Veteran Ignac pometal s konkurenco

Na pokalnem tekmovanju lastnikov ribnika ujeli 70 kg rib

Prlekija-on.net, sreda, 19. junij 2019 ob 09:21
Pokal lastnikov ribnika 2019

Pokal lastnikov ribnika 2019

Po večletnem prizadevanju, da bi od denacionalizacijskega upravičenca odkupili ribnik v Podgradu pri Gornji Radgoni, s katerim so gospodarili praktično pol stoletja, so člani Ribiške družine Radgona, Temeljne enote GR, predlani to končno uspeli realizirati. Lep ribnik ob še lepši ribiški koči, kjer se radi družijo in tudi namakajo trnke, so tako odkupili in ga imajo v trajno last. In ker je to velik dogodek za radgonske ribiče, se je vodstvo temeljne enote, s predsednikom Ivanom Bolčino na čelu, že lani odločilo obletnico obeležiti s posebnim druženjem in tekmovanjem, ki so ga poimenovali "Pokal lastnikov ribnika". Tako je lani potekalo prvo tovrstno tekmovanje, ko je prehodni pokal osvojil Svetozar Markovič - Sveto, ki je tesno slavil pred Mirkom Jančarjem in Ivanom Jaušovcem, letos pa se je vse skupaj ponovilo. Na 2. tekmovanju, kjer je sodelovalo 13 ribičev pa je prišlo do "zamenjave" zmagovalca, kajri suvereno je slavil veteran Ignac Letič, pred še enim veteranom Milanom Brenčičem, ter Ivanom Jaušovcem, ki je znova bil tretji.

Sicer pa so tokrat ribiči ujeli okoli 70 kilogramov rib, ki so jih po tehtanju vrnili v vodo, nekateri pa svojega ulova sploh niso tehtali. Pokale je ob koncu tekmovanja najboljšim predal predsednik enote Ivan Bolčina, poleg tekmovalcev pa se je še več deset obiskovalcev sladkalo s hrustljavimi pečenimi ribami.

Končni vrstni red: 1. Ignac Letič 12,12 kg.; 2. Milan Brenčič (oba Gornja Radgona) 9.68; 3. Ivan Jaušovec (Plitvica) 9.86 itd.

Dosedanji zmagovalci tekmovanja "Pokal lastnikov ribnika": 2018 - Svetozar Markovič (Gornja Radgona); 2019 - Ignac Letič (Gornja Radgona).



Več v Družabno